Vad spelar du i helgen? [Vecka 32 2021]

Vi börjar närma oss halvvägssträcket i augusti månad och det börjar bli lite fart på spelbranschen igen efter sommarlunket. Även om vi inte har tagit oss riktigt hela vägen in i höstperioden än har toppspelen redan börjat trilla in, i form av exempelvis Hades (10/10). Du kan dock med gott samvete undvika nitlotten Crimson Spires (2/10), som Fredrik fick nöjet(?) att spela.

Innan det blir dags för dig att berätta vad som ligger på din spelmeny i helgen vill vi förstås avhandla vad som sker på redaktionen.

Jonny blandar science fiction och fantasy

Kan man spela och läsa serietidning på samma gång?

Den kommande helgen går helt i recensionsspelens tecken eftersom jag har två titlar som väntar på att utvärderas. Den ena är sci-fi-äventyret Foreclosed som leker serietidning, actionfilm och deckare på samma gång.

Den andra titeln är Tetragon som trots att det är minst lika färgglatt som Foreclosed ligger i en helt annan del av genrefamiljen, nämligen tvådimensionellt pusseläventyr. Får jag tid över kommer jag att kämpa vidare med Returnal (10/10) där jag har nått det tredje området i spelet.

Jesper är fortfarande i underjorden

Athena är en av gudinnorna som hjälper dig att nå släktträffen i Olympen.

Hades (10/10) släpps på PlayStation den här helgen och jag kommer att fortsätta min resa där. Det finns fortfarande mängder av saker att upptäcka och att låsa upp och berättelsen lockar lika mycket som endorfinkickarna från att få nya förmågor eller kombinationer.

Skulle jag mot all förmodan spela något annat så lutar det mot något småspel med enkla troféer då jag dalat ett par platser på troféjakten medan jag spelat Final Fantasy VII Remake (9/10).

Fredrik spökar runt

I am Dead utspelar sig i en väldigt charmig värld.,
I am Dead utspelar sig i en väldigt charmig värld.,

Jag behövde rensa hjärnan lite efter att ha tvingat mig igenom Crimson Spires (2/10), så valet föll på I Am Dead från utvecklarna bakom Hohokum och Wilmot’s Warehouse (utgivet av Annapurna Interactive). Ett oerhört charmigt, småpyssligt och väldigt välberättat spel om livet och efterlivet på en liten ö mitt ute i ingenstans. Bortsett från det så blir jag halvt ihjälskrämd av nästa recensionsspel, Yuoni, ett väldigt stämningsfullt, skrämmande och otäckt smygar-skräckspel från en liten japansk utvecklare. Men mer om det när recensionen publiceras nästa vecka.

Vad tänker du spela i helgen?

Ett svar
  1. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.