Vad spelar du i helgen? [Vecka 32 2018]

Ska svalkan komma nu efter värmen som åter har blåst över oss? Denna gång har hettan kommit från Afrika och även om det har varit lite jobbigt, känns det som att vi har börjat vänja oss vid dessa extrema temperaturer nu, eller vad tycker du?

Jag har själv återvänt till huvudstaden efter ett antal dagar i Småland och lustigt nog har jag bara längtat efter att spela ett enda spel. Om du läser vidare får du reda på vilket, men jag måste säga att jag själv är förvånad över vad min hjärna har valt!

Martin jagar själar och en platina

Prinsessan Rödros! Dig hatar jag på ett alldeles speciellt sätt!

Prinsessan Rödros! Dig hatar jag på ett alldeles speciellt sätt!

Då jag lyckats ducka det fåtal recensionsspel som landat i redaktionens inbox, har jag möjlighet att spendera helgens speltimmar på de två titlar som spelar mest roll just nu. Det första är Hatsune Miku: Project Diva F 2nd (9/10) där jag endast har ett fåtal låtar kvar att spela innan jag förhoppningsvis låser upp min hett efterlängtade platinatrofé.

Den mesta tiden hoppas jag dock kunna tillbringa i Dark Souls: Remastered (10/10), en titel som jag aldrig i hela mitt liv kunde tro att jag skulle fastna för. Några försök och några live-videor på Youtube senare, måste jag dock erkänna och konstatera att jag verkligen gillar spelet. Cirkeln är snart sluten då i princip hela redaktionen älskar Souls-spelen. Nu återstår bara att omvända Jesper också…

Johan tar semester och städar i skämshögen

Hon är inte alls så munter som namnet antyder.

Efter en lång sommar är det äntligen dags för min semester från jobbet, och detta firas förstås med att tillbringa lite tid med sådant jag inte har hunnit ta tag i än. Salt and Sanctuary (8/10) är ett spel som jag länge har velat fördjupa mig i, då Souls-inspirationen är minst sagt uppenbar. Jag har hunnit ta mig förbi den första bossen, men nu kommer jag att få mer tid att nöta ner de minst sagt utmanande fienderna.

Jag kommer dessutom att fortsätta min nedräkning till Gamescom, där jag nu har bokat min sista demo. Det kommer att bli en sannerligen händelserik vecka i Köln, men jag kommer att ha väldigt mycket att rapportera om när jag väl kommer hem igen. Det faktum att jag kommer att få se en demo av Cyberpunk 2077 ligger förstås väldigt högt på listan bland saker jag ser fram emot!

Jerry drar på sig brottningsplaggen

Nej, den röda sörjan är inte het salsa.

Jag är snart i slutskedet av min semester, men ännu har jag tid för att hinna avverka några spel. Under veckan har jag greppat tag i recensionsexemplaret av Guacamelee 2, och jag tänker fortsätta att brotta mig vidare nu i helgen.

Inför sista säsongen med modiga Clementine har jag äntligen tagit tag i The Walking Dead: A Telltale Series – A New Frontier. Jag är säker på att jag hinner spela klart säsongen innan helgen är slut, och även om jag kommer att få en platina, är det själva resan som är den riktiga belöningen för mig.

Men nu är frågan: vad spelar du i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.