Vad spelar du i helgen? [Vecka 31 2020]

Vi har nu avverkat ännu en sommarmånad, men har förmodligen den hetaste månaden av alla kvar åtminstone nyhetsmässigt. Framåt slutet av augusti väntar nämligen det digitala Gamescom-evenemanget, och det ryktas även om ett ny PlayStation 5-presentation någon gång under månaden.

Men istället för att bara sitta och räkna dagarna till dessa spännande händelser finns det ju en uppsjö trevliga spel att sysselsätta oss med istället. Här är vad som sker i redaktionen!

Jesper återvänder till Midgard

Det är ett svårt val om Tifa eller Jessie är den bästa waifun efter de första kapitlen.

Jag spelade Final Fantasy VII när det släpptes i Europa 1997 och var helt besatt. Jag spelade det tills speltidsklockan stannade på 99 timmar och hela gruppen hade maxnivå, jag hade fångat guldchocobon, besegrat både rubin- och smaragdvapnen och hela gruppen hade maxade Knights of the Round och Counter-materia. När jag väl begav mig till slutbossen så var jag aningen överkvalificerad och efter att han gjort en vanlig attack, så kontrade min grupp ihjäl honom. Det var lite antiklimax och jag fick nedgradera Cloud för att få se den spektakulära specialattacken.

Nu har jag äntligen bärgat platinatroféerna i både The Last of Us Part II (9/10) och Ghost of Tsushima (9/10) och turen har kommit till Final Fantasy VII Remake (9/10). I skrivande stund är jag sju-åtta timmar in och är förälskad i spelet. Jag föredrar normalt sett ett menysystem och turordningsbaserade strider, men här finns en dynamik som ändå gör det intressant och utmanande.

I pauserna blir lite troféjakt i form av Alienation (8/10) där jag bestämt mig för att jaga den förhållandevis utmanande platinatrofén och ett andra varv i Enigmatis 2 från Artifex Mundi.

Johan återvänder till lastbilslivet

Samhället skapades av folk som fastnade i leran och aldrig kom därifrån.

När jag tidigare i år recenserade SnowRunner (7/10) lyckades jag få upp ögonen för ett spel som lyckades med konststycket att vara utmanande, avkopplande och bitvis frustrerande på en och samma gång. Jag har upptäckt att jag har svårt att släppa mina påbörjade projekt i spelet, och har därför återvänt till lervällingen och de otympliga lastbilarna som måste ta sig igenom den. Spelet är dessutom ett utmärkt podcast-spel, även om de mer utmanande passagerna kan kräva en del fokus.

Jonny bråkar med mänskligheten

Lasergevär, analsonder och en dålig attityd. Jorden är illa ute.

Hittills i sommar har jag endast tagit sporadiska semesterdagar, men med den här helgen som start känns det skönt att även få två helveckor innan allvaret drar igång igen. Jag har många spel jag är sugen på, men de två som är i fokus just nu är Destroy All Humans som nyligen släppts i ny skrud och det skräckfilmsliknande Maid of Sker.

Troligtvis kommer det förstnämnda vara aktuellt under dagarna medan det sistnämnda kommer att fylla kvällarna när mörkret börjar dra in. Spänningen ligger tät!

Vad kommer du att spela i helgen?

Ett svar
  1. Martin Svennberg Martin Svennberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.