Vad spelar du i helgen? [Vecka 31 2018]

Så är ännu en vecka i hettans och torkans tecken till ända. Trots att jag har försökt svalka mig både med kalla drycker och fläktar, känns det som att den största delen av tiden har erbjudit lidande i form av värme.

Efter några dagars besök hos min familj i Småland, har jag äntligen återvänt storstaden och mina konsoler och det första jag kastade mig över var Dark Souls: Remastered (10/10), en upplevelse som inte föll mig smaken alls då jag dog, dog och dog som det är meningen. Nu i helgen bjuds det dock nya tillfällen att spela och för min del blir det något helt annat än den skoningslösa döden i det spelet.

Jesper lönnmördar i Egypten

En sfinx med näsan kvar. En upplevelse i sig!

Det är ett otroligt stort spel och även om det känns fantasilöst att nämna samma spel vecka ut och vecka in, så blir det Assassin’s Creed: Origins (9/10) primärt i helgen. Jag startar varje session med avsikt att fokusera på uppdrag, gå upp i nivå och kunna driva huvudberättelsen framåt, men distraheras hela tiden av den ofantliga mängden sidosaker att upptäcka. Varje utkikstorn förbättrar örnens precision och markerar upp oupptäckta intressepunkter som gravar och fort fyllda med elaka soldater.

I veckan släpptes också en demoversion av Yoku’s Island Express (9/10) och efter Martins recension tänkte jag testa det om tid finnes. Det låter som en spännande hybrid av äventyrsspel och flipper och jag har flera gånger varit nära att köpa det innan jag visualiserat skämshögen framför mig.

Martin byter en skräckupplevelse mot en annan

Ehhh...är det där en Dark Souls-boss eller en propeller?

Ehhh…är det där en Dark Souls-boss eller en propeller?

Efter att ha tvingat mig igenom tillräckligt många av  de trånga, skräckfyllda korridorerna i The Persistence för att kunna samla mina tankar till en recension, dyker jag djupare i skräckens värld. Nu är det dags att ikläda sig rollen av en djuphavsdykare som måste kämpa sig upp till ytan innan luften tar slut. Efter vad jag har sett, är Narcosis en riktigt kuslig upplevelse. Jag är lite orolig redan nu faktiskt!

Eventuell speltid som finns över, tillbringas med Divan Miku igen. Nu är trofén inom räckhåll och även om jag är fantastiskt less på att klappa vocaloider på huvudet så ska jag klara det!

Jerry drar på sig krigskängorna

Zangief!?

Min spelhelg kommer att spenderas mestedels på krigsfältet, då jag ska ge mig i kast med den stängda betan för Call of Duty: Black Ops IIII. Jag tänker samla på så mycket intryck som möjligt inför min text om detta förhandstest.

Nu när jag tagit platina i ett visst skräckspel med en mördare i hockeymask, ska jag sikta mig in på andra titlar i samma genre. Dead by Daylight blir ett av denna månads gratisspel i PlayStation Plus, men jag ska ta en närmare titt på den nyligen tillagda clownmördaren och hans metoder med glasflaskor.

Men nu till den viktigaste frågan: vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Quint Quint

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.