Vad spelar du i helgen? [Vecka 30 2017]

Sommaren i Sverige blomstrar för fullt och även om vi redan är inne på den sista veckan i juli, verkar lugnet och det fina vädret hålla i sig fortfarande. På spelfronten börjar det dock redan blåsa upp till storm, speciellt när det gäller mängden spel som släpps inom kort.

Bland månadens höjdpunkter för augusti, går det att finna ett nästan ångestskapande antal spel som kommer till PlayStation-konsoler där Yakuza Kiwami och Thimbleweed Park säkert lockar många. Personligen ser jag mycket fram emot att få sätta tänderna i nyutgåvan av Patapon och självklart prologen till mästerverket Life is Strange.

Men låt oss lägga ångesten över mängden spel åt sidan och istället kika på vad som spelas i helgen.

Martin återvänder till livet som kolonisatör

Tittar ni ut till höger, kan ni se min enorma pool; väl värt varenda krona i skatt

Tittar ni ut till höger, kan ni se min enorma pool; väl värd varenda krona i skatt

Efter att ha fått äran att förhandstesta Aven Colony, bjöd utgivaren mig på en liten överraskning nyligen. Min testversion uppgraderades plötsligt till en skarp version av spelet, och jag tilläts spela vidare bortom de ursprungliga nivåerna. En del tid i helgen kommer därför att tillbringas på en främmande planet där jag försöker utöka mina kolonier och bygga ett samhälle som är fruktsamt.

Om jag får någon tid över, kommer jag såklart att återvända till 7 Days to Die (7/10). En relativt ny uppdatering bjuder på en hel del nya recept vilka tyvärr kräver att jag startar ett helt nytt spel. Därför alternerar jag mellan min gamla sparfil och den nya världen. Njuter gör jag i vilket fall – hela tiden.

Johan blickar mot den djävulska platinan

Necromancern visar var lien ska stå.

Som du säkert har läst många gånger har jag länge suktat efter den tidskrävande platinatrofén i Diablo III: Reaper of Souls (9/10). Efter enorma mängder timmar börjar jag nu skymta slutet på mitt långa projekt, mycket tack vare den nya säsongen som pågår i spelet nu. Det gav mig en anledning att starta upp en ny karaktär och nöta ännu fler bounties, som nu är det sista hindret som är kvar. Det är oklart om jag kommer att hinna bli klar i helgen, men jag kommer sannerligen att försöka.

Jag kommer även att ge Final Fantasy XIV ytterligare en chans, men hittills har det inte lyckats fånga mig. MMO-spel har ju oftast en lång startsträcka, men jag känner fortfarande inga hakar som håller mig kvar. En redogörelse av mina första 30 dagar kommer du att kunna läsa inom en snar framtid.

Jesper plattformar

Ett glatt gäng i en färgglad värld

Helgen är startskottet på min andra semestervecka och min sista resa den här sommaren. Som jag har sagt så många gånger förr är min PlayStation Vita en trogen följeslagare på resor och jag köpte precis Rayman Legends på rean. Jag spelade det lite på PlayStation 3 under min vistelse i Iran och blev sugen att spela det mer.

På temat plattformsspel kommer jag också att fortsätta spela den fantastiska samlingen Crash Bandicoot N.Sane Trilogy (9/10). Spelen är betydligt svårare än vad jag kom ihåg, men de är fantastiska spel och en kärleksfull uppdatering.

Slutligen hoppas jag hinna spela lite mer Batman: Arkham VR som än så länge är mitt favoritspel till PlayStation VR. Jag har klarat en genomspelning och låst upp Riddlers gåtor och vill verkligen hitta alla hemligheter. På rean passade jag på att köpa på mig en hög med VR-spel och behöver egentligen bara mer tid för att hinna prova dem.

Vad spelar du i helgen?

5 kommentarer
  1. Quint Quint
    • Johan Lindros Johan Lindros
  2. Thomas Thomas
    • Martin Svennberg Martin Svennberg
      • Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.