Vad spelar du i helgen? [Vecka 29 2022]

Några riktigt varma dagar har förskansat sig över större delen av Sverige under veckan, något som de flesta av oss troligtvis har märkt av på ett eller annat sätt. Att sitta inne och spela behöver inte nödvändigtvis innebära att man kommer undan värmen, men det hjälper förhoppningsvis en att fokusera på något annat.

Under veckan har vi haft en hel del recensioner på gång, men det innebär inte att det blir en helg utan spel. Här får du läsa lite om redaktionens planer.

Jesper löser mord och testar nytt

Jag besökte rymmarskolan i en demoversion på PC och har köpt det för att spela igenom på PlayStation.

Jag är fortfarande mitt uppe i min första genomspelning av det eminenta AI: The Somnium Files – nirvanA Initiative och är den mystiska mördaren på spåren. Mixen av skruvad, japansk humor och hårdkokt deckargåta kittlar rejält och jag längtar efter nästa spelsession.

I veckan släpptes äntligen Stray som avtäcktes när de första PlayStation 5-spelen utannonserades och det ligger näst på tur. Jag har ännu inte lyckats slita mig från deckaräventyret för att påbörja det, men det ligger näst på tur. Som om inte det vore nog så shoppade jag ett till nytt spel och några stycken från den pågående sommarrean. Skämshögen växte senaste veckan med A Memoir Blue, Behind the Frame, Escape Academy, The Ascent och NieR: Replicant (9/10). De ligger alla och väntar på mig så fort Ryukis och Mizukis äventyr är klart.

Johan spårar kallt stål

Vänta, det här är ju inte Stray!

Efter en handfull försök att komma in i Trails of Cold Steel-serien har jag nog slutligen fastnat, eller åtminstone kommit över den onödigt höga ingångströskeln med fåniga animestereotyper. Två kapitel är avklarade och utmaningskurvan börjar peka uppåt, vilket då innebär att inlärningsperioden är över och jag har tyglarna i egna händer.

Parallellt meckar jag fortfarande på recensionerna av Fire Girl och Source of Madness, vilket du borde kunna se resultatet av nästa vecka.

Jonny leker kock

Ring saneringsbolaget på studs!!

Så sent som igår dök det upp ett nytt recensionsspel för mig att ta mig an, detta i form av plattformsspelet Hell Pie. Bakgrundspremissen är att djävulen fyller år och ska ha en stor fest. Huvudrätten är en paj och helt slumpmässigt är det demonen Nate som får i uppdrag att skaffa ingredienserna.

Spelet kombinerar äcklig humor med plattformshoppande, så det ska bli spännande att se hur utvecklarna tar sig an det temat.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.