Vad spelar du i helgen? [Vecka 28 2015]

En regnig vecka har passerat och helgen är äntligen här. Huruvida sommaren återvänder igen är en bra fråga, men det är svårt att hitta en bättre tid att fokusera på skämshögen. Det dröjer inte länge innan spelen börjar trilla ut i högre tempo, och det som såg ut att vara en ganska öde månad har visat sig bli några ganska trevliga veckor med spel som The FallThe Vanishing of Ethan Carter och Journey på gång inom kort.

Vi har ju dessutom fått en hel drös trevliga spel genom PlayStation Plus denna vecka som kan vara värda att kika på.

Johan testar sina gränser i snabba bilar

maxresdefault[1]

Passande regnig bild för den sommar vi har haft hittills.

Jag har tagit mig an utmaningen att analysera årets upplaga av Codemasters Formel 1-spel, en serie som för första gången tar steget till nya konsolgenerationen. Utvecklarna brukar ha en bra känsla för balans mellan simulation och nybörjarvänlighet genom en uppsjö av inställningar, och de första intrycken jag har från spelet hittills är lovande.

Under depåstoppen håller jag dessutom på med pusselspelet Pneuma: Breath of Life som blandar vackra miljöer med intressanta filosofiska tankar. Denna recension kan du läsa nästa vecka.

Martin utmanar sig själv, ordentligt

Hmmm...det regnar här också, vad är det med denna sommar?

Hmmm…det regnar här också, vad är det med denna sommar?

En del av er har varit med och röstat fram Bloodborne (10/10) som vinnare i min sommarutmaning och självklart kommer jag att spela det under helgen. Jag tänkte under nästa vecka skriva lite om mina första timmar med detta mörka verk, signerat From Software. Just nu får ni dock nöja er med vetskapen att jag redan har dött ett antal gånger på Yharnams gator och att mina händer skakar varje gång jag lägger ifrån mig handkontrollen.

Jag ska försöka få lite tid över till andra spel också. Jag ska fortsätta att utforska Lost Dimension (det verkar som att jag aldrig kommer bort från alla dessa dimensioner) och även spela lite Minecraft.

Toby varvar burgare med Bloodborne

... och en burgare

… och en burgare

Jag har inspirerats av Martin och har bestämt mig för att ge mig på Bloodborne (10/10) jag med. Jag älskar ju From Softwares spel, så jag vet inte varför jag har väntat så länge. Så jag satte igång i veckan och har redan sänkt två bossar. Stämningen är på topp.

Fast det får bli på söndag, för på lördagen ska jag resa till en annan stad och äta hamburgare hela dagen. True story.

Vad tänker du spela i helgen?

5 kommentarer
  1. Thomas Thomas
    • Johan Lindros Johan Lindros
      • Thomas Thomas
  2. Quint Quint
  3. Macce_1

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.