Vad spelar du i helgen? [Vecka 27 2014]

Det är dags för helg igen och säkert semestertider för många. I juli månad ser det ju ganska torftigt ut när det gäller nya spelsläpp, men jag är säkert inte ensam om att ha en liten (läs: stor) skämshög att gå igenom. Det känns därför ganska välkommet med en liten paus så att jag kan komma ikapp lite igen.

Johan tar upp kampen mot utomjordingar

XCOM - spelet där 99 procent chans att träffa betyder 100 procent chans att missa.

XCOM – spelet där 99 procent chans att träffa betyder 100 procent chans att missa.

Eftersom utvecklarstudion Airtight Games tråkigt nog slog igen i veckan tänker jag tillbringa helgen med deras gamla tredjepersonsskjutare Dark Void. Detta spel från 2010 fick ett ganska ljummet mottagande från kritiker men implementerade en rad intressanta mekaniker, om än på ett lite trasigt vis. Eftersom jag inte spelade igenom det när det ursprungligen släpptes känns det som att det är dags nu.

Utöver detta tänkte jag gå lite utanför mitt normala komfortområde och testa ett spel från en genre jag sällan spelar, närmare bestämt XCOM: Enemy Unknown. Ett så pass hyllat spel måste ju ha något som kan fånga även mig.

Toby skyddar citrusfrukter och kliver kanske in i Demon’s Souls värld

Oh My Darling, Clementine!

Oh My Darling, Clementine!

Den senaste veckan har bjudit på några rätt trevliga reor, så jag har passat på att köpa PS3-spelen The Walking Dead: Season 2 och Demon’s Souls (så att jag slipper öppna min inplastade Limited Edition-utgåva) för en billig penning. Jag vet faktiskt inte om det blir något DS-spelande i helgen, för jag måste klara Dark Souls II först … och det lär ta ett halvår.

Däremot ska jag anta rollen som Clementine i TWD:S2 och försöka klara så många av de släppta kapitlen som möjligt. Kapitel fyra släpps ju snart, så det blir väl några timmars trevligt spelande.

Sen får jag nog ge mig ut i solen som alla andra. Eller försöka klara Tomb Raider. Vi får se.

9 kommentarer
 1. Quint Quint
  • Johan Lindros Johan Lindros
   • Quint Quint
    • Johan Lindros Johan Lindros
 2. Mac_da_man
 3. Martin Svennberg Martin
 4. motz motz
 5. BubbelRegn BubbelRegn
 6. macke86

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.