Vad spelar du i helgen? [Vecka 26 2018]

Värmeböljan råder över oss och fotbollsfebern stiger i hela landet. Många har påbörjat semestern på flera håll, fast det återstår tre veckors arbete innan jag inleder min ledighet.

Denna helg är gränsen mellan de två halvåren och därmed kommer vi att kliva in i andra halvan av 2018, med flera spännande speltitlar att se fram emot! Som vanligt berättar vi om våra spelplaner under detta veckoslut, men givetvis vill vi även veta vad du planerar att spela nu i helgen.

Jerry hanterar fallande block

Kvadrater, fyrkanter och kuber!

Under veckan har jag tagit tag i recensionsexemplaret av pusselspelet Lumines Remastered, en ny utgåva av PlayStation Portable-spelet från 2004. Jag ska samla ihop mina slutgiltiga intryck i helgen och fortsätta flytta fallande kvadrater.

Jag har fått både abstinens och beslutsångest av From Softwares populära spelserie, efter att ha påbörjat andra spelomgången av Dark Souls Remastered (10/10). Jag är sugen på att ta platina i detta mästerverk, men en del av mig vill dra igång med Dark Souls II: Scholar of the First Sin (9/10) också.

Jesper spelar bärbart

Spelet med det omöjliga namnet blandar en visuell roman med taktiska strider.

Jag är på semester utan tillgång till min PlayStation 4, men min PlayStation Vita är obligatoriskt bagage. Jag fortsätter min genomspelning av The Lost Child (7/10). Trots att det bitvis känns aningen enformigt och jag svär över bandesignen, så vill jag fortfarande se vart berättelsen tar vägen och hur det ska gå för hjältarna.

Innan jag fick recensionsexemplaret av The Lost Child hade jag påbörjat Utawarerumono: Mask of Deception. Jag kommer garanterat att fortsätta genomspelningen av det, då både roman-delarna och de taktiska striderna känns spännande och intressanta.

Johan utforskar ett USA i miniatyr

Fotoläget är i vanlig ordning välkommet om man vill avnjuta miljöerna utan att tänka på mötande trafik.

The Crew 2 kommer att ligga överst på min prioriteringslista denna helg, och förhoppningen är ju förstås att det lyckas leverera på de många punkter där första spelet misslyckades. Att döma av tidiga intryck är körkänslan nu betydligt bättre, men det återstår att se om Ubisoft kommer att lyckas med helheten också.

Eventuellt kommer jag att införskaffa Lumines Remastered också, för det var alldeles för längesedan jag sjönk ner i detta mysiga spel.

Vad har du för spelplaner i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.