Vad spelar du i helgen? [Vecka 23 2022]

Skolavslutning, student och examen är på tapeten och oavsett om man studerar eller knegar så närmar sommarens ledighet sig med stormsteg för de flesta. För tillfället är det något av en torka när det kommer till recensionsspel här på bloggen, men det hindrar oss inte från att slå oss ner framför konsolen och njuta av den kommande helgen.

Johan försöker komma ihåg konstiga ord igen

”Det är okej, ingen annan kan förklara vad en fal’cie är heller.”

För några år sedan påbörjade jag projektet att spela igenom alla numrerade spel i Final Fantasy-serien, vilket har varit en intressant resa. Det har inte blivit så mycket av detta på sistone, men efter cirka ett års uppehåll har jag nu återvänt till Final Fantasy XIII. Jag har nu börjat skaka av mig ringrosten och stirrat på märkliga termer som l’cie och fal’cie tillräckligt länge för att ge mig på slutspurten i detta spel, och kommer förmodligen att ta upp större delen av min helg.

Jesper återupplever Arturlegenden

Striderna påminner på ytan om XCOM och det klingar positivt i mina öron.

Efter att ha skrivit om The Hand of Merlin som en av månadens höjdpunkter så landade recensionsexemplaret i mitt knä. Det är givetvis i det taktiska strategispelet med roguelike-element som mitt fokusspelande för helgen hamnar.

På sidan om har jag precis som tidigare Ruined King: A League of Legends Story och Slay the Spire. Det förstnämnda kommer jag att spela klart, men det är tveksamt om jag tar ett varv till för platinan. Slay the Spire kommer jag nog aldrig att bli mätt på. Det är lite som Dead Cells (9/10) där jag efter flera månaders uppehåll dammar av det igen. Efter Ruined King tror jag att Sifu ligger näst på tur. Jag köpte det i maj när det kom i fysisk utgåva, men haft haft en sekvens av recensionsspel som fått mig att avvakta med att påbörja det.

Martin dubbeldippar och dropkickar

Jag längtar tills jag får min båge igen

Efter att ha insett att jag missat en mängd samlarföremål i min första genomspelning av Dying Light 2 Stay Human (9/10) på PlayStation 4, har jag återvänt till utgåvan på PlayStation 5 istället. Även om jag testade båda versionerna inför recensionen, är skillnaden fortfarande rejält slående. Det är en fröjd att spela i performance-läget och jag kommer därför att njuta för fullt av detta under de timmar jag spelar i helgen!

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.