Vad spelar du i helgen? [Vecka 19 2017]

Knappt hade jag vågat ta på mig den lite tunnare jackan förrän det var dags att pälsa på sig igen; ibland är det svenska vädret allt bra lustigt, eller hur? Nåja, de inställda grillkvällarna får helt enkelt konverteras till innesittarsessioner fyllda av speltid istället!

Det var en hel drös av spel som såg dagens ljus i senaste uppdateringen av PlayStation Store, och bland höjdpunkterna är det för min del Birthdays the Beginning och de nya VR-titlarna som lockar allra mest. Det verkar mer och mer som att den kommande sommaren kommer att gå helt i skämshögens tecken…

Jerry skapar djur och lever livet i japanskt rollspel

Nu ska vi dansa! Det kommer att bli en rivig tango följt av knytnävar och piskor!

Jag har fått den stora äran att recensera Birthdays the Beginning och att skapa världar är ju alltid underhållande. Innan helgen är slut så hoppas jag att de första däggdjuren gjort entré i min expanderande sandlåda tillsammans med berg, floder och djupa oceaner.

Mina framsteg i det kolossalt fantastiska Persona 5 (10/10) fortsätter vidare, och givetvis kommer jag ägna ett par speltimmar i vackra Japan tillsammans med Joker, Ann och de andra.

För övrigt ska jag träffa klasskamrater från gymnasiet i en klassfest nu på lördag, och eftersom jag inte träffat några av dom på nästan tjugo år så tror jag att det kommer att bli underbart att återbekanta sig med gamla vänner.

Jesper studsar runt och försöker fly

Vem behöver LSD?

Jag roffade snabbt åt mig recensionsexemplaret av LocoRoco Remastered, nyutgåvan av det klassiska PlayStation Portable-spelet. Det ska bli väldigt spännande att se det i hög upplösning och upptäcka om tidens tand varit skonsam eller hård mot det.

På recensionsfronten har jag återigen tagit tag i ett japansk rollspel från Atlus i form av The Caligula Effect. På förhand hade jag det som årets nionde hetaste Vita-titel och nu är det upp till bevis! Om det mot förmodan skulle bli tid över, så kommer jag att fortsätta med The Sexy Brutale (8/10) där jag har klarat lite mer än halva spelet. Stämningen är otroligt tät och det är supermysigt att utforska kasinokomplexet.

Utanför spelkulturen ska WWE på lördag ha sin första wrestlingshow någonsin i Sverige och när TV3 körde fribrottning med Hoa-Hoa Dahlgren som kommentator på tidigt 90-tal, väcktes en dröm om att någon gång få se det live. Även om jag inte längre följer showerna ska det bli kul att uppleva detta live och eftersom Randy Orton går en match kan det även bli en live-meme i form av en RKO OUT OF NOWHERE!

Johan utforskar en livsfarlig rymdbas

Helgen kommer att tillbringas med det efterlängtade Prey, som efter lång väntan nu äntligen har släppts. Detta BioShock-doftande science fiction-äventyr bjuder både på intressanta upplägg och otroligt tät stämning, vilket sög in mig i spelvärlden ganska omgående. Som om inte detta var nog finns det också en kandidat till årets kusligaste spelfiende, i form av Mimics som kan ta formen av vad som helst i närområdet. Detta leder till många otrevliga överraskningar när du passerar en till synes irrelevant kaffekopp som sedan förvandlas till ett litet tentakeldjur som har ihjäl dig.

Recension av detta verk kommer du att kunna se fram emot någon gång nästa vecka.

Vad spelar du i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.