Vad spelar du i helgen? [Vecka 16 2019]

Då var det dags att vara ledig lite längre och under dessa dagar också fira påsk. Jag antar att de flesta ute i landet njuter av vackert väder och trevliga dagar med när och kära.

Med de extra timmarna till förfogande, erbjuds det såklart utrymme för lite mer spelande också, och därför tänkte vi höra efter vad ni har för planer i påskhelgen. Glad påsk!

Jesper fäktar vidare

Nu får du lugna ned dig och vänta ett par veckor med att tända en majbrasa…

Jag har för tillfället ingen recensionsspel som jag spelar och kommer att vika påskhelgen för mer action i Sekiro: Shadows Die Twice (10/10). Jag har på inrådan spelat Sekiro helt blind och tror att jag är i slutet, men jag vet inte helt säkert.

Något som jag definitivt vet säkert är att jag kommer att dö många gånger, men samtidigt känner jag att jag hela tiden blir bättre och det är precis samma känsla som i From Softwares tidigare spel. Det finns inte många titlar som förmedlar känslan av att ha lyckats genomföra något stort när man besegrar en boss som i deras spel.

Skulle det bli tid över tar jag nog en titt på den nya innehållspatchen i Dead Cells (9/10) eller fortsätter mitt utforskande av den fascinerande insektsvärlden i Hollow Knight.

Johan överväldigas av remmar och sfärer

Dags att lägga på en rem så att vi blir klara med striden nu.

På sistone har jag rört mig ganska långt utanför mina vanliga spelmässiga komfortzoner och utforskat en del japanska rollspel som jag har missat. Detta ledde till att jag tog mig an ett rejält recensionsprojekt för vår systersajt Switchbloggen. Jag ska nämligen recensera Final Fantasy X och X-II.

Jag har i många år hört berättelse om sphere grid-upplägget för karaktärsutvecklingen, och jag förstod genast vad alla menade.

Jonny pepprar pixlar

Pew pew!

Eftersom påskhelgen i vanlig ordning är fullsmockad med släktträffar, middagar, äggjakt och så vidare, finns det en risk att det blir kortare spelsessioner för mig. Tur att spel som Enter the Gungeon passar som hand i handske för sådana situationer.

För dig som inte har spelat det så kanske jag kan fresta med horder av fiender, hundratals galna vapen och intensiva skottlossningar i de djupaste av katakomber. Ett liv varar sällan länge, men vad gör det när du kan starta om och snabbt fylla ryggsäcken med en slumpmässigt genererad arsenal?

Vad spelar du i påsk?

2 kommentarer
  1. Thomas Thomas
    • Martin Svennberg Martin Svennberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.