Sly Cooper och Kratos är på väg till Vita

Två av PlayStation-familjens mest ikoniska karaktärer är på väg till PlayStation Vita. Både Sly Cooper och Kratos från God of War kommer nämligen dyka upp under våren, dock inte i nya spel tyvärr.

Först ut är en portering av The Sly Trilogy – samlingen som släpptes 2010 till PlayStation 3. Som namnet skvallrar om innehåller paketet de tre första spelen om den tjuvaktiga tvättbjörnen Sly och hans kamrater. Tre fullproppade äventyr med knasiga karaktärer, gott om smygande, minispel och fräcka rån utlovas. Sly Trilogy planeras att släppas den 16 april. 

Och i bjär kontrast till den familjevänliga och humoristiska Sly kommer även den argaste herren Kratos tillbaks – då God of War Collection släpps den 8 maj. Inget ont om de tidigare God of War-spelen till PlayStation Portable, men de höll kanske inte riktigt samma klass som God of War 1 och 2, som vi nu kan få uppleva på resande fot.

Båda spelsamlingarna kommer släppas i fysisk och digital form, men några prisuppgifter finns ännu inte att finna. Huruvida de delar trofélistor med sina motsvarande utgåvor till PlayStation 3 är oklart – men spelen kommer innehålla troféer och Vita-anpassade kontroller.

Är det här rätt väg att gå för att utöka PlayStation Vitans spelutbud? Att släppa ett par år gamla samlingsvolymer bestående av PlayStation 2-spel (igen)? Borde inte Sony fokusera på att producera nya spel, istället för att få oss att betala för samma spel, gång på gång?

Kommer du skaffa någon av samlingarna? Eller äger du, som jag, redan dessa samlingar till PlayStation 3?

2 kommentarer
  1. Johan Lindros Johan Lindros
    • Fredrik Johansson Fredrik Johansson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.