Recension: Zen Pinball 2: Avengers: Age of Ultron [PS4, PS3]

Flipperspel baserat på välkända filmer och serier, funkar det även om spelaren inte är bekant med orginalverket? Jag har aldrig satt mig in i universat som kretsar kring Marvels Avengers och därför känner jag inte till konceptet speciellt väl. Visst vet jag vilka Thor, Iron Man, Captain America och Hulken är men jag blir inte upphetsad när jag hör ”Avengers: assemble!”, sanningen att säga vet jag inte ens vad som ska hända när frasen yttras.

Flipperspelsbordet som jag skriver om här har Iron Mans ena arm som bollutskjutare och i mitten av bordet verkar Thor vara instängd. Spelplanen är ganska simpelt uppbyggd; ett fåtal ramper leder upp till den övre ytan där uppdraget mest verkar bestå i att skjuta bollen in i ett rör. Jag är inte överentusiastisk över upplägget eftersom jag trivs bäst med en större övernivå med mer handlingsfrihet.

Nu ska vi se om vi kan distrahera Martin genom att slåss mitt framför honom...

Nu ska vi se om vi kan distrahera Martin genom att slåss mitt framför honom…

Jag vet inte om det är för att jag är oinsatt i historien kring Avengers men överlag känner jag att det här bordet inte är för mig, jag har svårt att veta vad jag ska göra för att få poäng. Förutom de vanliga paddlarna finns en tredje uppe på den övre nivån, men tyvärr används den uteslutande för att pricka ett enda mål och det känns lite tråkigt.

Avengers: Age of Ultron är ett bra flipperbord till Zen Pinball 2 men för egen del tycker jag att det brister lite i upplägget av spelplanen. Jag känner heller inte att det kommuniceras enkelt till mig vad som behöver göras för att få ihop mängder av poäng, därför blir det ett lite lägre betyg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.