Recension: Sparkle Unleashed [PS4]

10 Tons gör det gång på gång; den finska utvecklaren lockar luttrade konsolspelare att snegla åt pekskärms-hållet trots att de sitter med en handkontroll i näven. Strategierna är enkla men slår väl ut; konkurrenskraftiga priser och välpolerat innehåll som ser snyggt ut både på PlayStation Vita-skärmen men också på TV-skärmen dit min PlayStation 4 är kopplad. Nu kommer Sparkle Unleashed, en variant på studions tidigare kulskjutare och frågan är hur kul det blir?

Spelare som tyckte om berättelsen i Sparkle 2 (6/10), kommer fullständigt älska vad som händer i seriens nya verk, men nu är det inte fem nycklar som ska hittas utan en stor skatt! Bollskjutaren har bytt plats och är nu placerad på skärmens botten, något som underlättar för Vita-spelare att se skärmen.

Jämfört med föregående spel i serien, har antalet banor ökat, ett fåtal specialförmågor tillkommit och några nya typer av kulor introducerats. Annars är allt sig likt, faktum är att jag känner igen en del av banorna väl och många andra resurser återanvänds utan skam. Iteration i all sin ära men det här hade likaväl kunnat vara en uppgradering eller nedladdningsbart extrainnehåll.

Denna gång parar jag ihop kulor uteslutande på min PlayStation 4 och finner snabbt att jag föredrar pekplattan på kontrollen för att styra vart jag ska skjuta kulorna. Visserligen är plattan i det minsta laget för att kunna använda med precision men det funkar bra ändå. Det som är störande är att utvecklarna inte optimerat spelet för denna kontrollmetod. Att byta kula görs fortfarande med cirkelknappen, vilket känns klumpigt.

Nu kör vi! Hur var det nu? Skulle alla kulorna ned i hålet eller?

Nu kör vi! Hur var det nu? Skulle alla kulorna ned i hålet eller?

Liksom föregångaren, bjuder denna upplaga av Sparkle på en sjysst insats från röstskådespelaren och ganska pampig musik signerad Jonathan Geer. Överlag känns det som en bra kompott och jag trivs tidvis i spelet när jag skjuter mig genom banorna. I den här versionen tröttnar jag dock väldigt snabbt på upplägget, jag orkar inte med många nivåer innan jag känner att jag vill spela något annat.

Sparkle Unleashed är kompetent kulskjutarspel om du trivs att matcha färger i ett enformigt äventyrsläge. Det är utmanande om du väljer den evighetslånga överlevnadsnivån men problemet är att det inte erbjuder speciellt mycket nytt från de andra Sparklespelen. Har du kört något av de äldre versionerna behöver du förmodligen inte köpa det här spelet men om du är ny för serien kan det vara värt pengarna.

2 kommentarer
  1. Morgan Söderkvist
    • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.