Recension: Resident Evil: Revelations 2 – Episode 4 [PS4]

Efter att ha spelat den första och andra delen av Resident Evil: Revelations 2 hade jag inte förväntat mig att jag skulle se fram emot att sätta tänderna i fjärde och sista delen i spelet. Capcom lyckades dock att räta upp skutan på ett ganska bra vis och tredje delen gav verkligen mersmak.

I vanlig ordning kommer texten att innehålla lite avslöjanden rörande tidigare avsnitt, så läs försiktigt.

Den stora cliffhangern från tredje avsnittet gäller kopplingen mellan Alex Wesker och Natalia. I Claires kapitel får vi se att Alex utför diverse experiment på den lilla flickan, vilket är något som blir tydligare i denna avslutande episod. I Barrys kapitel får vi dessutom se den deformerade och muterade Alex komma i konflikt med Natalia och på något mystiskt vis lyckas skrämma iväg Alex med bara blicken.

Första delen av avsnittet tar vid i hissen direkt efter den något frustrerande bosstriden som Claire och Moira fick genomlida. Detta kapitel är nästan förbluffande kort och lämnar en hel drös med lösa trådar i berättelsen, och redan här hopar sig varningstecknen för att Capcom siktar på en uppföljare eller ytterligare episoder.

Den största delen av Claires och Moiras bidrag till fjärde episoden består av att du ska springa genom en rasande byggnad med en stressande klocka som tickar ner, och det var kanske inte riktigt det jag hoppades på.

Resident-Evil-Revelations-2-REVIEW-IMAGE-002[1]

Barry är på audition för nästa Marvel vs Capcom.

Barrys och Natalias avsnitt är dock mer omfattande, även om det vid flera tillfällen känns som en transportsträcka fram till sista bossen. Kapitlet bjuder på en rad intressanta miljöer, från gruvschakt med giftig gas till ett område som påminner väldigt mycket om herrgården i originalspelet.

Den personliga kopplingen mellan Barry och Natalia utvecklas ytterligare, och även om det är ljusår ifrån relationen mellan Joel och Ellie i The Last of Us är det ett steg i rätt riktning för att faktiskt skapa intressanta karaktärer som spelaren kan bry sig om. Utöver detta börjar kopplingen mellan Alex och Natalia bli mer tydlig och upplägget inför sista konflikten är ganska intressant.

Problemet är, nu när allt är över, att jag känner att jag har spelat två tredjedelar av ett spel. Väldigt mycket lämnas öppet och jag känner nästan mig lurad. Med tanke på spelets undertitel är det ganska lite som uppenbaras i slutänden. Jag får väl hoppas på en vettig uppföljare istället.

Helhetskänslan av Resident Evil: Revelations 2 är väldigt ojämn. Själva berättelsen har sina toppar, framför allt i tredje episoden, men dalarna är lite för djupa för att jag helhjärtat ska kunna rekommendera spelet.

Det är väldigt populärt att mäta spelvärdet i antalet timmar per krona nuförtiden och då är det ett riktigt bra erbjudande, i synnerhet om du fastnar vid Raid Mode-läget. Du kommer att få ut mer nöje av spelet om du har en vän att spela tillsammans med och det fungerar ganska bra med delad skärm, men det lyckas inte rädda spelet från de sämre partierna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.