Recension: Life is Strange: Before the Storm Episode 2 – Brave New World [PS4]

Det har gått lite drygt en månad sedan jag fick möjlighet att äventyra med Chloe och Rachel i det första avsnittet av Life is Strange: Before the Storm. Nu är äntligen del två här, och i detta avsnitt rasar den stora skogsbranden vidare, till synes bortom all kontroll.

Tjejernas olovliga utflykt har dock inte undgått rektor Wells vaksamma ögon och därför är de sammankallade, tillsammans med sina föräldrar, till ett mycket allvarligt samtal. Om du har spelat det första spelet i serien, är du redan bekant med hur sträng rektorn är och hur allvarligt han ser på incidenter som kan befläcka skolans rykte.

Det ena bakslaget avlöser det andra och det dröjer inte länge innan Chloe och Rachel har fått nog av allt, och allvarligt överväger att göra verklighet av sin dröm att lämna Arcadia Bay. Frågan är bara hur de ska ta sig fram på vägarna och vart de ska bege sig.

Inget slår känslan av att se på när världen brinner...

Inget slår känslan av att se på när världen brinner…

Överlag erbjuds jag en intressant inblick i Chloes vardag och får en hel del förklaringar till småmysterier som har framkommit i originalspelet. En hel del tid tillbringas på soptippen där så många viktiga händelser kommer att inträffa, något som jag verkligen uppskattar eftersom jag av någon anledning njöt av vistelsen där.

Det krävs dock att jag som spelare har ett ganska djupt intresse i spelserien för att uppskatta detta avsnitt fullt ut. Jag upplever att tempot är ganska lågt, och även om jag trivs med att återbesöka miljöerna finns det en del saker som känns överflödiga och inte direkt driver berättelsen vidare.

Rachel anammar sina skådespelartalanger

Rachel anammar sina skådespelartalanger

Chloes förmåga att argumentera med sina motparter för att vinna diskussioner används vid ett antal tillfällen, men jag tycker att de känns felplacerade. Jag har svårt att sätta mig in i den stenhårda rollen av tonårsrebell vid de tillfällen där valet aktiveras.

Det är inte förrän mot slutet av avsnittet som jag känner igen känslorna som jag alltid har haft under mina genomspelningar av äventyren i Arcadia Bay. Det som saknats under de första timmarna, blommar ut i ett fantastiskt avslut som trots svackorna under episoden, får mig att längta efter det sista avsnittet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.