Månadens PlayStation Plus-spel [November 2023]

Med en höst fullproppad av intressanta spelsläpp är det lätt hänt att man känner sig lite överväldigad. Det faktumet sätter inte stopp för de förmåner du har om du sitter på en prenumeration av onlinetjänsten PS Plus, så traditionsenligt får vi inom de kommande dagarna ett gäng nya gratistitlar. I vanlig ordning är det en gedigen blandning av spel spridda över ett antal genrer, och nedan kommer du att få en kortare genomgång för att se vilka av dem som kommer att tilltala just dig.

Vi öppnar upp med Mafia II: Definitive Edition, 2020 års polerade version av gangsteräventyret från 2010, komplett med samtliga expansioner. Likt sina syskon i Mafia-serien är det inte bara en involverande handling som erbjuds utan även en kavalkad av inslag med biljakter, skottlossning, slagsmål och annat bus på agendan. Tilltalas du av teman som berör den undre världen i nordamerika under 1900-talets första hälft kan det här vara något för dig.

Gör vi en ordentlig resa i tid och rum hamnar vi så småningom i ett universum där en annan kamp pågår, nämligen den mellan människor och utomjordingar. I Aliens Fire Team Elite drar du på dig overallen, spänner på skyddsutrustningen och drar ditt vapen mot horder av förbannade xenomorfer. Spelet är ett lagspel som spelas bäst på tre spelare, men självklart kan du utforska dess intrikata miljöer på egen hand. Mängder av soldatklasser, vapen och utrustning fyller ut spelet och gör det här till en intensiv actionupplevelse.

Som tredje spel den här månaden har vi Dragon Ball: The Breakers, en annorlunda fläkt vid sidan av de sedvanliga slagsmålsspelen serien brukar bjuda på. Med den superpopulära mangan som grund har man i det här spelet skapat ett upplägg där du som spelare tar rollen som en av två roller. I den ena spelar du som en superskurk vars mål är att jaga de andra, besegra dem och utöka sina krafter. Som den andra rollen ska du inte bara undvika attacker från de förstnämnda, utan även samarbeta med dina medspelare, lära dig effektiva överlevnadstekniker och klara dig helskinnad igenom denna intensiva katt-och-råtta-lek.

Nytt på PS Plus 7/11

  • Mafia II Definitive Edition (PS4)
  • Aliens Fire Team Elite (PS4, PS5)
  • Dragon Ball: The Breakers (PS4)

Lämnar PS Plus 7/11

  • Callisto Protocol (PS4, PS5)
  • Weird West (PS4, PS5)
  • Farming Simulator 22 (PS4, PS5)

Vad ser du mest fram emot att spela?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.