Månadens PlayStation Plus-spel [Mars 2024]

Mars månad har gjort sin entré, och med det kommer såklart något vi alla ser fram emot varje månad, nämligen nya gratis titlar via Playstation Plus. Har du en prenumeration av denna tjänst får du spelen som en förmån och kan ladda ner dem redan den 5:e mars. Den här månaden kommer dessutom en liten bonus då man har klämt in en expansion utöver de tre standardspelen. Gratis är såklart gott, men för att du ska kunna veta om månadens utbud är något för dig har vi förberett en kort presentation av varje titel som ingår i urvalet. Så spänn fast säkerhetsbältet och fortsätt läsa, för här kommer de.

Det är inte ovanligt att minst en av titlarna är ett spel med fokus på sport, och månadens representant gör nog få besvikna. Det handlar såklart om EA Sports F1 23, ett spel där man gasar först och ställer frågor senare. Formel 1 är en av de hetare subgenrerna inom racinggenren, så slå dig ner i fåtöljen och njut av intensiv racing med realism som grundstomme. Flera spellägen bjuder på variation och sysselsätter dig med allt från ett handlingsbaserat kampanjläge, till flerspelarlägen och olika utmaningar. Som grädde på moset har man dessutom inkluderat en del extramaterial från den senaste säsongen.

Om racing inte är din grej kanske titel nummer två kan slå desto hårdare. Jag syftar på Sifu, ett slagsmålsspel med extra krydda i form av en hämndspäckad handling och fräsiga kung Fu-manövrar. I rollen som en ensam slagskämpe ställs du inför svåra utmaningar då du ska hämnas din familj och återställa din heder. Spelet bjuder på mängder av intensiva strider där du som spelare behöver lära dig att bemästra dina vapen, men även de olika motståndare som ställer sig i din väg. Är du ute efter ett spel med rejäla doser action kan det här vara något för dig.

Månadens tredje titel är Hello Neighbor 2, uppföljaren till det ganska dassiga Hello Neighbor från 2017. I motsats till ettans fokus på en enda skum granne har man i tvåan tagit ett mer omfattande grepp och involverat hela grannskapet i ett enda stort mysterium. I rollen som en undersökande journalist ska du utforska grannskapet, nysta i frågetecknen och lära dig av dina misstag, för det gör nämligen spelets motståndare. Vid varje genomspelning lägger de information och vanor på minnet, så det gäller att hålla huvudet kallt och prova nya knep för att slutligen lösa det stora mysteriet.

Som en liten bonus den här månaden har vi som nämnt en expansion till sci-fi-skjutaren Destiny 2, nämligen Destiny 2: Witch Queen. I expansionen utvecklar man det universum som huvudspelet introducerat och kommer med nya utmaningar för den som är redo att ta sig an dem. Fler områden samt ny utrustning, vapen och inställningar ger en mix med nytt innehåll som förhoppningsvis bjuder på flera timmar av extra underhållning. Glöm inte bort att det krävs att du har ursprungsspelet för att kunna nyttja den här expansionen. Det går att ladda ner utan extra kostnad, så sväng inom PS Store och hämta det om du känner suget efter lite spännande rymdaction.

Med det sagt har ni troligtvis fått en någorlunda bra bild av vad månaden har att erbjuda. Så passa på att ladda ner februari månads spel innan det är för sent, så tar vi oss an de nya äventyr som erbjuds framöver.

Nytt på PS Plus 5/3

  • EA Sports F1 23 (PS4, PS5)
  • Sifu (PS4, PS5)
  • Hello Neighbor 2 (PS4, PS5)
  • Destiny 2: Witch Queen (PS4, PS5)

Lämnar PS Plus 5/3

  • Foam Stars (PS4, PS5)
  • Rollerdrome (PS4, PS5)
  • Steelrising (PS5)

Vilket spel ser du fram emot att spela mest?        

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.