Månadens PlayStation Plus-spel [December 2021]

I samband med månadsskiftet passade Sony på att informera oss om vilka godsaker vi Plus-prenumeranter kan avnjuta, och det visade sig bli samma samling spel som läckte för cirka en vecka sedan. Det blev dock inte riktigt lika attraktivt som det såg ut från början, då ett av spelen borde förses med en ganska omfattande asterisk.

Det är nämligen så att Godfall: Challenger Edition inte är någon form av samlingsutgåva som innefattar mer innehåll än grundspelet, utan det är snarare tvärt om. Denna utgåva innehåller inte själva grundspelet, utan enbart högnivåutmaningar som är menade att spelas med maxlevlade karaktärer. Detta innehåll är dessutom kostnadsfritt för alla som redan äger grundspelet, vilket i praktiken innebär att Sony väljer att ge oss gratisinnehåll som en prenumerationsförmån. Förbryllande på alla möjliga vis.

Det saknas trots detta inte ett Souls-inspirerat actionrollspel som inkluderar en kampanj i månadens spelutbud, så om du har suktat efter detta är Mortal Shell (8/10) din räddning. Här bjuds både på intressanta miljöer och kul variationer på de utmanande spelmekanikerna som From Software populariserade.

Sist, men absolut inte minst, har vi LEGO DC Super-Villains (7/10) som visserligen kör på det gamla beprövade LEGO-spelupplägget men på ett väldigt framgångsrikt vis. Jag spelade en tidig version av detta på Gamescom 2018 och slogs av påhittigheten i pusselsekvenser, och förstås den ofta träffsäkra humorn. Eftersom jag aldrig fick tummarna loss att skaffa spelet kommer jag definitivt att köra igenom denna berättelse.

Nytt på PS Plus 7/12

  • Godfall: Challenger Edition (PS4/PS5)
  • Mortal Shell (PS4)
  • LEGO DC Super-Villains (PS4)

Lämnar PS Plus 7/12

  • Knockout City (PS4, PS5)
  • First Class Trouble (PS4, PS5)
  • Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning (PS4)

Vad ser du mest fram emot att spela?

Ett svar
  1. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.