Trillion: God of Destruction släpps i april

Har du inte fått nog av nötande i japanska rollspel? Tycker du att bossar med hundratusentals hälsopoäng är löjliga? Känner du att du behöver öva upp ditt strategiska tänkande en smula? Då tror jag att den japanska utvecklarstudion Compile Heart har skapat ett spel just för dig!

Trillion: God of Destruction släpptes förra sommaren i Japan till PlayStation Vita och tack vare Idea Factory International får vi i Europa möjlighet att uppleva ännu ett episkt rollspel. Makai Ichiban Kan, som spelet heter på japanska, är det första projektet från Compile Hearts nya studio som ser dagens ljus. Inom kort får vi ta del av äventyret!

Historien kretsar kring den fruktansvärt mäktiga demonen Trillion, som med enkelhet mosar alla sina motståndare. Han måste ändå stoppas, annars kommer världen, att förstöras under hans fötter. Inte ens helvetets härskare Zeabolos klarar av att stå upp mot honom – förmodligen för att antagonisten har 1 000 000 000 000 hälsopoäng.

Efter att ha besegrats av Trillion men återuppväckts, är det Zeabolos uppgift att tillsammans med sex andra mäktiga demoner söka upp och besegra hotet en gång för alla. Demonerna vid hans sida är sex av dödssynderna och de ikläder sig såklart kvinnliga skepnader. För att göra gruppen starkare, behöver du träna på fritiden men också umgås med de sex demonerna för att stärka gemenskapen.

Rutnät, riktningar...allt vad en strateg behöver!

Rutnät, riktningar…allt vad en strateg behöver!

Spelet lutar starkt åt det strategiska hållet och även om det verkar ha lika delar av utforskning som socialt umgänge, är jag en smula osäker på om det är något för mig. Personligen föredrar jag rollspel som inte handlar så mycket om strategiska positioner och planering men jag vet ju att det finns en stor publik för denna typ av spel.

Trillion: God of Destruction släpps 1 april i Europa till PlayStation Vita. Du får välja själv om du vill ha en fysisk version eller om du vill ladda ned det från PlayStation Store.

Är du redo att möta en boss med en biljon i hälsa?

Ett svar
  1. motz motz

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.