The Walking Dead säsong 3 är snart här

Mitt bland alla nyheter under E3-mässan, sträckte Telltale Games upp sitt mångsidiga huvud och berättade lite mer om min favoritserie The Walking Dead. Jag vet inte varför jag missade att rapportera om det tidigare men den som väntar på något gott…

Studions tolkning Robert Kirkmans berättelse kring zombieapokalypsen har nått säsong tre och ingen är gladare än jag. Telltale Games förklarar på sin officiella blogg att det nya äventyret återigen kommer att kretsa kring den kvinnliga protagonisten Clementine och att berättelsen utspelar sig några år efter flykten från Carver i föregående säsong.

I inlägget kan vi även läsa att Clem har en ny vän eller följare som heter Xavier, och att berättelsen kommer att växla mellan de bägge hjältarna. I videon nedan får vi en liten aptitretare inför den kommande säsongen och den som är skarpsynt, uppmärksammar säkert att Clementine saknar en del av ett finger. Personligen hoppas jag att hon har klämt sig i en bildörr men internet är redan i full fart med att spekulera.

Telltale Games lovar att säsong tre ska vara lika lätt att hoppa in i oavsett om du följt serien tidigare eller om du är helt ny spelare. De som har sina sparfiler kvar utlovas kontinuitet där valen från de tidigare säsongerna ska återspeglas på ett sätt eller annat.

Ser du fram emot att möta höstmörkret tillsammans med Clementine?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.