Sony visar hur Share Play fungerar

Sony har nyligen släppt en ny trailer för den lovande Share Play-funktionen som kommer att implementeras genom firmware 2.00 till PlayStation 4. Denna funktion som bygger på Remote Play-teknologin ger dig möjlighet att låta dina vänner interagera med dina spel på olika vis utan att de själv behöver äga spelet i fråga. Själva temat för Share Play är enligt Sony att skapa en virtuell soffa för dina vänner där de antingen kan titta på när du spelar, ta kontroll över spelet eller spela tillsammans med dig i lokala flerspelarlägen.

När det gäller den aktiva interaktionen med spelet – det vill säga att du låter någon annan tar över kontrollen eller spela tillsammans med dig – kommer båda parter att behöva vara PlayStation Plus-medlemmar, men om du bara tittar på när någon annan spelar är det inte ett krav. Hela Share Play-konceptet är en väldigt smart tanke som, precis som Remote Play, hänger mycket på hur tekniken fungerar i praktiken. Som alltid när det gäller fjärranslutningar kommer det att finnas en latens att tänka på och Share Play kommer att stå eller falla med hur bra det fungerar på den punkten.

Firmware 2.00 släpps redan imorgon, och vi kommer därför att få möjlighet att experimentera med Share Play väldigt snart.

Ett svar
  1. macke86

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.