Sony öppnar ny utvecklingsstudio

Det är vanligt att numera läsa om nedskärningar eller stängningar hos utvecklare nuförtiden när utgivare blir mer och mer benägna att undvika risker och sedan satsa allt på vad de anser är säkra kort. Därför är det kul att för en gångs skull se Sony rapportera att de öppnar en ny utvecklingsstudio i Storbritannien vid namn North West Studio.

Denna nya utvecklare kommer att fokusera på vad Sony kallar högkvalitativa Morpheus-spel och innefattar en del av personalen från Evolution Studios som nu senast lanserade Driveclub (6/10) men som även är kända för Motorstorm-serien som hade betydligt färre problem vid sjösättningarna.

Morpheus är som bekant Sonys Virtual Reality-satsning, och detta förstärker deras budskap om att de är övertygade om att VR är här för att stanna. Frågan är dock bara hur pass imponerande dessa spel kan bli med tanke på den i jämförelse blygsamma kraft som PS4:an besitter jämfört med en biffig spel-PC. Konkurrenten Oculus VR presenterade nyligen deras rekommenderade specifikationer för Rift-headsetet och det kommer att kräva betydligt mycket mer än vad en PS4 kan åstadkomma.

Med E3 runt hörnet kommer förmodligen Sonys VR-satsning bli tydligare och vi kommer sannolikt att se en hel del information komma från mässan. Ett stort problem med att försöka sälja in VR-konceptet är ju att det är svårt att föreställa sig hur det är att spela utan att testa det själv. En video kommer inte att kunna förmedla detta på samma vis. Beroende på var Sony lägger prisnivån på Morpheus kan det dock bli ett intressant tillägg i PlayStation-familjen.

3 kommentarer
  1. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog
    • Johan Lindros Johan Lindros
      • SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.