Ratchet & Clank-nyversionen får en trailer

Det skulle egentligen ha varit en av höstens exklusiva titlar för PlayStation 4, men den upputsade versionen av PlayStation 2-spelet Ratchet & Clank blev tidigare i år uppskjuten till början av 2016. Det har dock inte stoppat Insomniac Games från att visa vad de har lyckats åstadkomma hittills, och det ser minst sagt lovande ut.

Utvecklarna har nämnt att detta inte kommer att bli en rak portning av den gamla klassikern, utan att delar av spelet kommer att designas om. Detta är ju positivt med tanke på att det redan finns en HD-version av de gamla PS2-spelen till PlayStation 3 och att det kanske hade blivit lite väl mycket kaka på kaka när vi ändå får så pass många nyversioner av gamla spel nuförtiden.

Från trailern kan vi se att grafiken är smått bländande. Detaljrikedom, sprakande färger och tonvis av saker som sker på skärmen gör att spelet har en nästan Pixar-liknande nivå när det kommer till det visuella. Vi får även se de sedvanligt kreativa vapnen som Ratchet & Clank-serien är känd för, och favoriten utöver den etablerade Groovitron är kanonen som pixeliserar fienderna. Pixeleffekten är verkligen snyggt gjord!

Jag ser verkligen fram emot ett klassiskt Ratchet & Clank-spel igen efter ett par mindre lyckade avstickare som Ratchet & Clank: All 4 One och Ratchet & Clank: Q-Force. Serien har alltid varit som bäst när det är ett actionfokuserat plattformspel, och spelens huvudkaraktärer har gott om charm och humor som verkligen lyfter spelupplevelsen. Detta är ett solklart inköp för min del när det släpps till våren nästa år.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.