Rabi-Ribi släpps till PlayStation i år

Om jag berättar att det finns ett spel, skapat i Taiwan, som kombinerar “bullet-hell”, tvådimensionellt plattformande, kombo-drivet actionspel med söta, kvinnliga hjältar som hämtade från en manga-serie, hur skulle du reagera då? När jag själv läste beskrivningen, kunde jag inte annat än att skaka på huvudet. Och le lite grann.

Under E3-mässan, annonserade Sekai Project att spelet Rabi-Ribi släpps till PlayStation Vita och PlayStation 4, senare i år. För mig är detta goda nyheter eftersom jag sett recensioner och reaktioner på Steam som är oerhört positiva, det här blir nog en trevlig resa, tror jag!

Berättelsen går inte av för hackor den heller. En liten kanin vid namnet Erina, vaknar plötsligt upp i en alldeles främmande värld där hon inte känner igen någonting. För att göra saken värre upptäcker hon dessutom att hon har blivit förvandlad till något stort och groteskt; en människa. En människa med kaninöron och en liten puff till svans såklart.

Självklart är uppdraget att återställa Erina till sin normala form igen och till sin hjälp, möter hon andra karaktärer som också är söta och snälla. Fienderna ser däremot inte speciellt vänliga ut, speciellt inte när de spyr ut sina mönster av dödliga kulor.

Om du fortfarande är tveksam till spelets upplägg, rekommenderar jag att du tittar på videon ovan. Lägg till detta att utvecklaren kallar spelet genre för…håll i dig nu: “Bunny Exploration Bullet Hell Action Game”. Sålt!

Är du såld på Rabi-Ribi?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.