PS4 får slutligen stöd för externa hårddiskar

Idag meddelade Sony att betaversionen av den kommande systemuppdateringen till PlayStation 4 kommer att rulla ut till de som har blivit utvalda. De passade även på att informera lite om några av de nyheter som kommer att dyka upp i version 4.50, och bekräftade att en väldigt efterlängtad funktion äntligen kommer att bli tillgänglig på konsolen.

Vi kommer nämligen att kunna börja använda externa hårddiskar som lagringsutrymme, vilket är en fantastisk nyhet för alla som känner sig osäkra på att byta hårddisken själv, eller som helt enkelt vill kunna använda betydligt större diskar.

Den externa hårddisken måste vara kompatibel med USB 3.0, vilket i princip alla modeller är nuförtiden, och du kommer att kunna använda diskar som är upp till 8 terabyte. Det kommer troligtvis att vara tillräckligt för att jag ska slippa städa ut bland mina installerade spel med jämna mellanrum.

Som om detta inte var nog, kommer du även att kunna använda dig av egna bakgrundsbilder i systemmenyn på konsolen. Här kan du bland annat ta skärmdumpar från dina favoritspel och sedan till och med redigera dem i SHAREfactory innan du lägger till bilden som bakgrund, och på så vis skapar en lite mer personlig version av din PlayStation 4-meny.

För mer information om lite annat smått och gott som uppdateringen kommer att erbjuda, kan du gå igenom inlägget på den officiella PlayStation-bloggen. Det finns ännu inte något spikat datum för när uppdateringen kommer att släppas, men det borde inte vara långt borta nu. Dags att börja jämföra priser på externa hårddiskar nu med andra ord!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.