Överlev vintern på PlayStation 4 i höst

Är du sugen på att överleva vildmarken i en framtid där allt står still och du får återgå till att lita på naturen? Då är förmodligen The Long Dark något för dig. I detta bistra äventyr får du ingen hjälp alls utan behöver själv lista ut allt själv; från spelets mekanik till vad som behövs för att överleva på riktigt.

Något har hänt med världen som vi lever i; det finns inte kvar några av de nödvändigheter vi finner som naturliga idag. Vatten ur kranen, elektricitet och förmågan att kommunicera med varandra är som bortblåsta; istället lämnas spelaren till den mest grundläggande instinkten att överleva.

Det som verkligen fångar mitt intresse är att spelet är uppdelat i två helt skilda upplevelser där överlevnadsläget helt enkelt är en utmaning att överleva så länge som möjligt, utan någon hjälp. Det andra läget är ett episodiskt äventyr som kallas Wintermute och där vi får två avsnitt till att börja med.

I berättelseläget är upplevelsen betydligt mer fokuserad kring en handling och vi kommer förmodligen att få en inblick i vad som egentligen hände för att förpassa civilisationen till noll igen. Tre ytterligare avsnitt är planerade att släppas under året och eventuellt även under 2018.

Ser du också fram emot att föröka överleva i ett kallt Kanada?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.