Layers of Fear släpps i februari

Som om inte nästa månad redan var tillräckligt fullsmockad kan vi nu även notera att ett efterlängtat skräckspel kommer att nå PlayStation 4 den 16 februari. Spelet som har funnits tillgängligt till PC sedan i augusti förra året i ett så kallat ”early access”-stadium är med andra ord snart klart att släppas lös i dess fulla form.

Upplägget i verket är att spelaren iklär sig rollen som en konstnär som lider av psykologiska problem, och han börjar tappa greppet om vad som är verklighet. Världen kring honom förändras och även hans konstverk börjar reflektera obehagliga saker ju längre du kommer in i berättelsen.

De polska utvecklarna Bloober Team nämner i ett inlägg på den officiella PlayStation-bloggen att de har fokuserat mycket på att försöka undvika den typiska överraskningsskräcken, för att istället ha ett mer krypande obehag som byggs upp av stämningen och miljön. Huruvida detta lyckas genom hela spelet återstår dock att se, men av det jag har sett ser det mycket lovande ut. Tråkigt nog har den nya trailern inte mycket att visa från spelet, utan fokuserar mer på att framhäva citat från de som har spelat det. Kanske inte den bästa marknadsföringen…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.