Konami överraskar världen med ett nytt Metal Gear-spel

Konami har under detta och föregående år utnyttjat hela spektrat av dumhet när det kommer till affärsbeslut. Den legendariske Hideo Kojima har lämnat företaget och nyheter som att Metal Gear-serien kommer att återuppstå i form av kulskjutarspelen pachinko har fått spelare runt om i världen att skaka på huvudet i misär och förvirring.

Under Gamescom-mässan visade dock Konami upp ett helt nytt spel i världen där Big Boss smyger omkring och oskadliggör fiender. De kallar det Metal Gear Survive och självklart har det mängder av zombier för spelaren att nedgöra.

Handlingen utspelar sig efter Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (6/10), där det mesta har blivit rejält skruvat på grund av maskhål som uppenbarat sig i skyn. I videon nedan ser vi snabba glimtar av Big Boss men det verkar som att han klarar sig undan apokalypsen och att ett fåtal soldater blir kvarlämnade.

Det är upp till dig som spelare att, tillsammans med upp till tre vänner, ta dig från moderbasen, genom den öde öknen, mot frihet och säkerhet. Dock finns det en mängd zombieliknande, förvrängda människogestalter mellan er och målet och det gäller att samarbeta eller dö.

Enligt Konami ska Metal Gear-seriens smygande spela en roll i spelet men annars pekar det mesta mot en rejält annorlunda upplevelse, åtminstone för de inbitna veteranerna som spelat spelen sedan början. När jag analyserar filmen, anar jag lite likheter med senare versioner av Resident Evil, samtidigt som konceptet verkar låna inspiration från Left 4 Dead.

Samtidigt som jag tycker att Konami som företag har gjort rejäla klavertramp i sin affärsutveckling, kan jag inte låta bli att bli en smula intresserad av detta nytänk. Kanske är det någon som har vaknat till där i styrelserummet och insett att de faktiskt kan tjäna pengar på något annat än pachinkospel? Den som lever får se. Metal Gear Survive ska släppas till PlayStation 4 under nästa år.

Är du redo att smyga i kartonger för att mosa zombier?

2 kommentarer
  1. Thomas Thomas
  2. Quint Quint

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.