Hatsune Miku: Project Diva X är under utveckling

Idag, den 31 augusti, sitter ett tiotusental japaner och en handfull svenskar och lyssnar på vocaloidmusik samtidigt som de viftar med purjolökar. Anledningen är uppenbar: röstsyntesen och vocaloiden Hatsune Miku fyller åtta år och det är inte bara vi ljusskygga varelser med ljusblå hörlurar som firar!

För att spä på upphetsningen och hypen inför firandet av världens största artist (hon medverkar trots allt i 5 nya låtar om dagen), har SEGA precis annonserat att ett nytt spel med den blåhåriga divan är under utveckling.

Hatsune Miku: Project Diva X heter skapelsen som släpps i Japan i mars 2016 till PlayStation Vita och under hösten samma år till PlayStation 4. Nu kanske du undrar varför SEGA använder ”X” i titeln? Anledningen är enkel; det är faktiskt det tionde spelet med Hatsune Miku som släppts om man räknar med arkadkabinetten i spelhallarna.

diva_3

108% av att trycka på fyrkant? Jag tackar och bockar!

I sann, ryktesskapande anda finns det bara en enda bild från spelet att titta på än så länge och den är ganska intetsägande eftersom de flesta redan vet att fyrkant är en av knapparna man ska trycka på i spelet. Vad som glädjer en hängiven fantast av spelserien som jag, är att väldigt många av producenterna och musikerna från de föregående spelen återkommer även nu. Vad sägs till exempel om ryo, 40mP, DECO*27, livetune, Mitchie M och OSTER project?

Förutom listan av artister och den där ensamma bilden, har SEGA även släppt en video för att starta intresset för Mikus återkomst. Personligen kan jag inte låta bli att hoppa av glädje här framför datorn eftersom det ser ut som att 2016 blir ett riktigt bra år på musikfronten också!

Ser du också fram emot att köpa kläder till Hatsune Miku igen?

2 kommentarer
  1. motz motz
    • Martin Svennberg Martin Svennberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.