Guitar Hero är tillbaka

Sedan Harmonix tillkännagav att de skulle återvända till den populära musikspelsserien Rock Band har ryktena snurrat kring Activisions dito. Nu är det inte längre ett rykte, utan det står faktiskt klart att det återigen är dags för bataljen mellan Guitar Hero och Rock Band. Med namnet Guitar Hero Live har spelet fokus på livespelningar ur en gitarrists perspektiv, och utspelar sig faktiskt i ett förstapersonsperspektiv på scenen.

Activision kommer dessutom att återgå till det ursprungliga framgångsreceptet och bara erbjuda gitarrdelen av spelet, istället för hela banduppsättningen, vilket jag tycker är en bra idé. På så vis kommer de att kunna göra en lite mer fokuserad produkt som de kan särskilja från Rock Band-konceptet. Det är säkerligen även en kostnadsfråga eftersom de verkligen lyckades få marknaden att implodera genom alla släpp i serien på väldigt kort tid. Skulle intresset fortfarande saknas är det ett betydligt surare äpple att bita i om de hade massproducerat ett trumset också.

Gitarren är omdesignad med sex knappar istället för de vanliga fem, och de är grupperade tre och tre i två rader. Detta gör att mer komplexa svårighetsgrader kommer att erbjuda något som mer liknar de ackord som används när man spelar gitarr, om än betydligt förenklade. Det är en smart variation som jag verkligen ser fram emot att testa.

Med både Rock Band 4 och Guitar Hero Live planerade för lansering denna höst ser det ut som att det är dags att börja spara ihop lite pengar nu.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.