Frågespelet It’s Quiz Time utannonseras

Den brittiska studion Snap Finger Click grundades av utvecklare som tidigare jobbat med Buzz-serien. Nu är deras nya spel utannonserat och självklart handlar det om frågesport i form av spelet It’s Quiz Time. Det kommer att bli det största frågesportspelet någonsin på konsol med över 9000 frågor i en uppsjö av kategorier. Jag har inför de två senaste E3-mässorna haft ett nytt Buzz på önskelistan och det här får nog ändå klassas som en andlig uppföljare.

Den här gången är det den intelligenta spelledaren Salli som ledsagar spelarna genom frågehavet där du tävlar om att bli bäst. Det finns ingen information om huruvida Buzz-kontrollerna kommer att fungera, men spelarna kommer att kunna använda sina mobiltelefoner för att spela lokalt eller över Internet via wi-fi eller 3G (4G nämns inte).

Matcherna kommer att avgöras med 2-8 spelare, där den som besitter mest värdelöst och värdefullt vetande går segrande ur bataljen. Än så länge är spelet bara utannonserat på engelska, franska, spanska, tyska och italienska så vi svenskar får hålla både tummar och tår att spelet säljer bra och anpassas till fler marknader. Personligen är jag så svältfödd på frågesportspel att jag tittar på både Pointless på BBC och Postkodmiljonären på TV4 i brist på annat och kommer därför att köpa och spela den engelska utgåvan när den släpps i november till PlayStation 4.

Ser du fram emot It’s Quiz Time?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.