Beyond Good and Evil 2 lever fortfarande!

Det har gått fjorton år sedan vi fick uppleva det underbara, skitiga och orättvisa universat i Beyond Good and Evil. Mina nostalgiska tankar hävdar fortfarande envist att det var en av de bästa spelupplevelserna jag någonsin upplevt. Även om jag har köpt och installerat den uppgraderade versionen till PlayStation 3, har jag aldrig återvänt till spelet.

Om det är rädslan för att mina vackra minnen ska förtvina eller brist på tid vet jag inte men när vi fick löftet att ytterligare en titel i serien var under utveckling, slog mitt hjärta frivolter. Det var några år sedan, och under ett bra tag har det varit tyst från Ubisoft gällande utvecklingen av ett nytt spel. Tills alldeles nyligen.

Under Ubisofts presskonferens stod Michel Ancel på scen, uppenbart glad och tacksam över spelarnas stöd för serien, och berättade att spelet kommer. Det är sant, det kommer verkligen! Något specifikt datum fick vi dock inte, vi fick inte veta vilka plattformar det släpps till (även om PlayStation är ganska givet) och vi fick inte heller se några moment från spelet.

Vad vi däremot fick se, var en inblick i hur världen såg ut och tedde sig redan innan Jade var påtänkt. I en nästan fyra minuter lång video fick vi njuta av vackra vyer, skurkaktiga hjältar(?) och adrenalinstinna jakter.

Trots mängder av rejält fult språk och en grafisk design som kraftigt avviker från originalet, kände jag i de sista sekunderna av filmen att jag kände mig hemma igen. Längtan efter äventyret tändes återigen till fullo och jag ser verkligen fram emot att utforska System 3. Frågan är bara när…

Ser du fram emot att återvända till Beyond Good and Evil?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.