Divinity: Original Sin kommer till PS4

Gillar du gamla klassiska PC-rollspel som Baldur’s Gate och Icewind Dale? Föredrar du taktiska strider framför actionfokuserat slaktande av fiendehorder? Då kan du glädjas åt att Larian Studios har bekräftat att de jobbar på en PS4-version av förra årets hyllade PC-spel Divinity: Original Sin.

Med den extra undertiteln Enhanced Edition utlovar Larian en rad olika förbättringar, som till exempel ett lokalt samarbetsläge med delad skärm där du och en vän kan bekämpa monster tillsammans. Eftersom spelarna inte är begränsade till att befinna sig på exakt samma område kan det skapa fina upplägg för att flanka fiender och lura dem i bakhåll.

Användargränssnittet kommer dessutom att göras om för att anpassas till handkontroller, vilket är goda nyheter. Inget ont om det gamla gränssnittet, men att försöka navigera menyer anpassade för mus och tangentbord med en handkontroll kan bli en minst sagt frustrerande upplevelse.

Mer information om släppdatum och dylikt kommer vi att få vänta på ett tag till, men troligtvis ser vi spelet redan i år. Förhoppningsvis blir det en lyckad portning, som sedan leder till att vi får se fler liknande spel på PS4. Jag hade inte tackat nej till andra Kickstarter-spel som till exempel Shadowrun Returns, Pillars of Eternity och Wasteland 2, som alla framgångsrikt har fångat den gamla klassiska rollspelskänslan som konsumerade massor av min tid när jag var ung.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.