Axiom Verge får ett släppdatum

Efter att ha visats på ett flertal event har nu det ambitiösa enmansprojektet Axiom Verge äntligen fått ett släppdatum. Den 1 april kommer du att kunna köpa PS4-versionen av denna hyllning till klassiska sidorullande actionspel som Super Metroid och Contra, och strax efter kommer det även att lanseras på PlayStation Vita.

Allt från den snygga pixelgrafiken till den retroinspirerade musiken frambringar gamla goda minnen från spelen som låg till grund för vad som idag populärt kallas metroidvania-spel. Utvecklaren Tom Happ har även varit smart nog att lägga in ett dedikerat speedrun-läge i spelet, vilket kommer att tilltala den ständigt ökande skara av människor som älskar att strömma spel via Twitch.

Tom Happ har varit tydlig med att han inte gör spelet för att framkalla nostalgi i fans av de gamla spelen, och han kommer heller inte att använda sig av referenser till dem. Han har bestämt sig för att spelet ska vara ett bra spel som står på egna ben. Hur bra denna ambition håller får vi se om lite drygt en månad.

Ett svar
  1. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.