Månadens höjdpunkter [Juni 2015]

Sommaren är här, åtminstone om vi kikar på antalet spel som släpps, även om vädret inte riktigt reflekterar detta ännu. Juni är en månad som normalt sett är ganska öde och ett bra tillfälle att beta av skämshögen, och så även i år. E3-mässan är ju en solklar höjdpunkt att se fram emot, och vi kommer säkert att få se massor av trevliga nyheter inför hösten.

Det är dock inte total torka under hela månaden, utan det finns även några spel att lyfta fram i juni.

Batman: Arkham Knight (PS4)

Ingen har väl kunnat undgå att den efterlängtade avslutande delen av Arkham-serien släpps nu i juni efter flertalet förseningar. Antalet förseningar har dock matchats av antalet imponerande trailers, och det är i slutänden skönt att de inte skyndar ut ett hafsverk

Det ska bli väldigt intressant att se vad Rocksteady Studios lyckas åstadkomma med den nya konsolgenerationen i och med att de delvis revolutionerade både action- och smygsekvenser i spel under förra generationen. Många andra titlar har anammat de grepp som den brittiska utvecklingsstudion lade fundamentet för i Batman: Arkham Asylum, och förhoppningsvis har Rocksteady något nytt och fräscht att erbjuda i Arkham Knight.

The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited (PS4)

Konsolversionen av detta onlinerollspel har länge legat i limbo efter att ha släppts till PC för drygt ett år sedan, men nu är lanseringen äntligen bara runt hörnet. Mycket har hänt sedan den ursprungliga lanseringen, och den mest markanta skillnaden är att spelet inte längre är belagt med månadsavgift. Självklart finns det en möjlighet att betala en månadsavgift, och då får du tillgång till allt expansionsmaterial.

Jag har inte spelat ett MMO-spel på länge nu, men The Elder Scrolls Online kanske kan få mig att ändra på detta. Jag har alltid varit förtjust i Tamriel, och förutsatt att spelet inte kräver alldeles för mycket tidsinvestering i grupper kan det vara något jag sänker en del timmar i då och då.

LEGO Jurassic World (PS4, PS3, Vita)

LEGO-spelen har under en längre tid varit säkra kort som sällan hittar på något banbrytande men oftast bjuder på en hel del underhållning. Fundamentet är enkla plattformsekvenser blandat med strider, lite pussel och en charmig humor. Och förstås en hiskelig massa saker att samla.

Denna gång paras LEGO-varumärket ihop med en av sommarens hetaste filmer, Jurassic World, och vem vill inte ha fler spel med dinosaurier som dessutom är spelbara? Spelet kommer att täcka alla filmerna och återskapa många av de stora ögonblicken. Personligen tycker jag dock att de hade kunna hoppa över den tredje filmen.

Övriga släpp i juni:

  • Wander (PS4)
  • Operation Abyss: New Tokyo Legacy (Vita)
  • Payday 2: Crimewave Edition (PS4)
  • Devil May Cry 4: Special Edition (PS4)
  • Final Fantasy XIV: Heavensward (PS4, PS3)
  • J-Stars Victory VS+ (PS4, PS3, Vita)
  • Samurai Warriors Chronicles 3 (Vita)
2 kommentarer
  1. Macce_1
  2. motz motz

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.