Månadens höjdpunkter [Juli 2021]

Första halvåret av detta andra pandemiår har passerat och viss spelsläppsstiltje råder. Juli är historiskt en lite lugnare månad och så även 2021. Detta till trots så finns det givetvis några guldkorn som är värda en extra titt och jag har valt ut tre spel som jag tänker kolla upp mer.

Trots det låga antalet släpp så bjuder månaden på en stor bredd och oavsett om du fördrar racing, retroinspirerade actionspel, rollspel med tidsresor eller vikingbaserade överlevnadsspel så finns det något för dig.

Cris Tales (PS5, PS4) – 20 juli

Cris Tales är ett rollspel inspirerat av den gamla skolans japanska spel. Det mest unika med spelet är att skärmen är uppdelad i tre bitar så att du på en och samma gång kan se forntid, nutid och framtid, och självklart har du förmågor för att utnyttja detta. De handritade animeringarna ger också en unik känsla och ett vackert yttre. Huvudpersonen Crisbell möter tidigt en pratande groda och får reda på att hon har krafter som en tidsmagiker som kan manipulera tiden både när hon utforskar omgivningarna och som ett vapen i strider.

Det är inte varje dag du får chansen att spela något som utvecklats i Colombia, men så är fallet med Cris Tales. Jag spelade demot när det släpptes förra sommaren och såg massor av potential, men kände samtidigt att det fanns finputsning kvar att göra, framförallt vad det gällde tempot både i och utanför striderna. Förhoppningsvis har det extra året gett möjlighet att göra det och det ska bli spännande att se slutprodukten.

The Great Ace Attorney Chronicles (PS4) – 27 juli

Om du har spelat något av Ace Attorney-spelen så vet du vad The Great Ace Attorney Chronicles handlar om. Visuella romaner med mordgåtor att lösa både på brottsplatsen och i rättssalen. Den här gången är handlingen och huvudpersonerna förlagda till den viktorianska tiden och blandar brittisk och japansk kultur. Samlingen bjuder på två spel som ursprungligen släpptes på Nintendo 3DS i Japan och utlovar tio fall och massor av gåtor att lösa.

Grafiken går i mangastil och bjuder på härlig karaktärsdesign och en av figurerna står för det kanske mest skamlösa plagiatet där en detektiv heter Herlock Sholmes för att slippa varumärkesintrång för en annan tämligen välkänd karaktär. Spelet erbjuder både engelska och japanska röster och alla dräkter och nedladdningsbart material från originalspelen är inkluderade.

NEO: The World Ends With You (PS4) – 27 juli

NEO: The World Ends With You är en uppföljare till The World Ends With You som släpptes 2007 till Nintendo DS. Det är ett actionrollspel med stort fokus på mode och framförallt knappar. Precis som i föregångaren så ger varje knapp en mental förmåga som du kan använda i strid när du hamnar i bataljer med de så kallade oljuden som har sitt ursprung i negativa känslor. För att hitta dem läser du folks tankar och får en insikt i deras liv och känslotillstånd. Handlingen utspelas i Shibuya i Tokyo och flera platser känns igen från verkligheten.

Olika gäng slåss för sin överlevnad i the Reapers’ Game och du tar kontrollen över gänget Wicked Twisters. Karaktärsdesignen är gjord av Tetsuya Nomura som ligger bakom designen i massor av framgångsrika spel som flera delar av Final Fantasy-serien, Kingdom Hearts och Parasite Eve.

Övriga spelsläpp

 • Sniper Elite VR (PS VR) – 8 juli
 • Where the Heart Leads (PS4) – 13 juli
 • F1 2021 (PS5, PS4) – 16 juli
 • Fallen Knight (PS4) – 20 juli
 • Orcs Must Die 3 (PS5, PS4) – 23 juli
 • Samurai Warriors 5 (PS4) – 27 juli
 • Tribes of Midgard (PS5, PS4) – 27 juli
 • Eldest Souls (PS5, PS4) – 27 juli
 • The Forgotten City (PS5, PS4) – 28 juli
 • Blaster Master Zero 3 (PS4) – 29 juli
 • Blaster Master Zero Trilogy: MetaFight Chronicle (PS4) – 29 juli

Vad ser du fram emot mest i juli?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.