Månadens höjdpunkter [Januari 2018]

När granen börjat barra och det bara finns likörpraliner kvar i chokladaskarna startas ett helt nytt spelår. Jag hoppas på ett lika fantastiskt spelår som 2017 har varit, och det finns mycket att se fram emot. Dock påminner januari lite grand om december och spelbranschen laddar fortfarande batterierna efter julhandel och mellandagsreor.

Några godbitar finns det dock att se fram emot som jag tänkte lyfta fram här. Månaden bjuder på vitt skilda upplevelser med allt från slagsmål och japanska rollspel till stämningsfulla nagelbitarthrillers.

Lost Sphear [PS4]

Lost Sphear är det andra spelet som har utvecklats av Tokyo RPG Factory och anses vara en andlig uppföljare till deras första spel I am Setsuna (6/10). De har än en gång tittat på 90-talets stora japanska rollspel och försökt återskapa känslan från dem. Stridssystemet är baserat på det klassiska ”active time battle” som vi sett i äldre Final Fantasy-spel och Chrono Trigger. Spelet släpptes i oktober i Japan och har överlag fått goda recensioner och jämförs med just Chrono Trigger. Spelet släpps även i en fysisk utgåva, men endast från Square Enix egna butik.

Dissida Final Fantasy NT [PS4]

Dissida Final Fantasy NT är ett kombinerat fighting-spel och actionrollspel, vilket kanske inte är så konstigt då utvecklaren Team Ninja ligger bakom både förra årets Nioh (9/10) och Dead or Alive-serien. Striderna utförs tre mot tre där du kontrollerar en karaktär i taget, medan de andra kontrolleras av spelets AI. Varje karaktär har en av fyra klasser, där de alla har styrkor och svagheter mot en annan likt ett sten-sax-påse-system. Det finns ett 20-tal spelbara karaktärer och bidrag från alla Final Fantasy-spel i huvudserien finns med och några från sidospår där Ramza Beoulve från Final Fantasy Tactics är en personlig favorit. Från trailrar ser spelet fartfyllt och kaotiskt ut, och det finns inget explicit berättelseläge då det dyker upp mellansekvenser med händelser mellan matcherna.

The Inpatient [PSVR]

The Inpatient är ett skräckspel i mentalsjukhusmiljö och en föregångare till den moderna skräckklassikern Until Dawn (9/10). Berättelsen utspelas 60 år innan händelserna på Blackwood Sanatorium under Until Dawn och du lider av minnesförlust och måste försöka få tillbaka minnen av vad som hänt. Både regissör och manusförfattare från Until Dawn är tillbaka och jag hoppas på en lika spännande och överraskande upplevelse här.

Övriga spelsläpp:

 • Street Fighter V: Arcade Edition [PS4]
 • Beholder: Complete Edition [PS4]
 • Anamorphine [PS4, PSVR]
 • Digimon Story: Cyber Sleuth – Hacker’s Memory [PS4, VITA]
 • Mutant Football League [PS4]
 • Iconoclasts [PS4, VITA]
 • Dragonball Fighter Z [PS4]
 • Monster Hunter: World [PS4]
 • Railway Empire [PS4]
 • Celeste [PS4]
 • InnerSpace [PS4]
 • Out of Ammo [PSVR]

Vad ser du fram emot i januari?

2 kommentarer
 1. Alestes Alestes
 2. Quint Quint

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.