Månadens höjdpunkter [Januari 2017]

Nu har vi trätt in i ett nytt spelår, och förväntningarna är i vanlig stora på vad som väntar under 2017. Januari brukar traditionellt sett vara en ganska lugn månad på spelsläppsfronten, men i år väntar faktiskt några riktigt lovande spel som kan innebära en härlig rivstart på året.

Gravity Rush 2 (PS4)

En av mina större besvikelser förra året var när vi fick beskedet om att Gravity Rush 2 skulle missa sitt planerade lanseringsdatum och halka in i 2017. Första spelet är en härlig upplevelse med både intensiva strider och massor av utforskning i den omfattande staden Hekseville.

Om jag ska döma av den korta demoversionen av uppföljaren, kommer vi att bjudas på mer av det goda. Även om originalspelet är en väldigt vacker upplevelse är Gravity Rush 2 på en helt ny nivå, vilket förstås inte är så konstigt med tanke på att första spelet ursprungligen utvecklades för PlayStation Vita. Jag ser fram emot ett återbesök i Hekseville för att se hur de nya gravitationskrafterna kommer att användas i praktiken.

Resident Evil 7: Biohazard (PS4)

Efter några år med en nedåtgående kurva ser det nu ut som att den klassiska Resident Evil-serien kan vara på väg mot en välbehövlig nystart. Det är tydligt att Capcom har tagit inspiration från det numera skrotade Konami-projektet P.T, med förstapersonsperspektiv och en del kryptiska pussel.

Demoversionen av spelet har varit tillgänglig sedan E3-mässan i somras, och den bjuder på ett härligt smakprov på vad vi kan förvänta oss. En av de mest intressanta aspekterna är att spelet kommer att vara spelbart från början till slut i PlayStation VR, vilket troligtvis kommer att locka många skräckfans som vill testa sina gränser.

2064: Read Only Memories (PS4)

Det här är ett spel som jag har längtat efter ett tag, och efter några förseningar är det äntligen dags för lanseringen på PlayStation 4. Detta äventyrsspel av klassiskt stuk har en underbar cyberpunk-stämning, och en attityd som är otroligt lockande.

Det släpptes redan 2015 på PC efter en lyckad Kickstarter, men med denna nya lansering har utvecklarna expanderat spelet med en polerad berättelse och röstskådisar. Det är med andra ord dags att boka biljett till Neo-San Francisco.

Övriga spelsläpp

 • Hatsune Miku: Project DIVA Future Tone (PS4)
 • Road Redemption (PS4)
 • Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue (PS4)
 • Tales of Berseria (PS4)
 • Yakuza 0 (PS4)
 • Constructor HD (PS4)
 • Hitman: The Complete First Season (PS4)
 • Digimon World: Next Order (PS4)

Vilket spel ser du mest fram emot i januari?

3 kommentarer
 1. Alestes Alestes
  • Johan Lindros Johan Lindros
 2. Thomas Thomas

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.