Månadens höjdpunkter [December 2017]

Det svåraste med att skriva just detta inlägg är det faktum att det knappt släpps några spel under december månad. Det känns nästan som en kompakt tystnad och ett oroväckande lugn när jag jämför december med övriga månader detta år.

Självklart finns det lite kvar i spelvärlden som fortfarande pytsas ut, och jag har gjort mitt bästa för att presentera höjdpunkterna för er. 2017 har varit året då vi har fått se och uppleva en mängd nyversioner av äldre spel och det är inget undantag när det kommer till årets sista månad.

Doom VFR (PSVR)

Den högoktaniga och blixtsnabba brutalskjutaren Doom (8/10) tog Johan med storm och även om VR-upplevelsen på Mars ter sig aningen långsammare, utlovas mängder av bataljer mot onda monster. I och med att spelet utnyttjar en teleporteringsfunktion för att röra på huvudkaraktären, öppnas även möjligheten till nya, makabra sätt att mosa fienderna genom att landa på (eller i) dem.

Om du undrar vad bokstaven ”F” står för i titeln, har den precis samma innebörd som i seriens ikoniska vapen BFG; alltså inte ”Friendly”…

Loco Roco 2 Remastered (PS4)

Uppföljaren till det urgulliga LocoRoco på PlayStation Portable, hette såklart LocoRoco 2 och om denna nyversion får samma varsamma uppgradering som LocoRoco Remastered (8/10), har vi en till klassiker att se fram emot. Det som är så tacksamt med spelen med relativt simpel grafik, är att de ser fantastiska ut även ett tiotal år senare när de uppgraderas.

LocoRoco 2 Remastered släpps under första halvan av december och erbjuder rullande äventyr i 4K.

Okami HD (PS4)

Ja, visst har vi redan fått en uppgraderad version av PlayStation 2-spelet Okami, men det var 2012 och till PlayStation 3. I denna, nya version erbjuds spelaren en upplevelse med ytterligare förbättrad grafik som denna gång presenteras i 4K-upplösning för de som har en PlayStation 4 Pro. Vi kommer att få möjlighet att välja om vi vill spela i originalspelets 4:3-format eller i dagens standard 16:9.

Okami HD släpps till PlayStation 4 precis innan lucia och kan säkert generera ännu mer ljus i mörkret.

Övriga spelsläpp

  • Dead Rising 4: Frank’s Big Package (PS4)
  • Steep – Road to the Olympics (PS4)
  • Nine Parchments (PS4)
  • Chaos on Deponia (PS4)
  • Resident Evil 7: Gold Edition (PS4)
  • Gang Beasts (PS4)
  • Tiny Metal (PS4)

Vad ser du fram emot i december?

2 kommentarer
  1. Thomas Thomas
  2. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.