Månadens höjdpunkter [December 2016]

Året börjar löpa mot sitt slut, och alternativen för månadens höjdpunkter är väldigt få. Vi hade ursprungligen en mer omfattande samling spel att se fram emot i december, men under årets gång har spel som South Park: The Fractured But Whole och Gravity Rush 2 halkat in i 2017 istället.

Det saknas dock inte spel helt och hållet under årets sista månad, utan vi får bland annat utöva friåkning i de franska alperna och umgås med PlayStation-världens mest omtalade förvuxna korsning mellan en hund, katt och fågel.

The Last Guardian (PS4)

Detta spel kan av flera anledningar räknas som en av årets mest spännande lanseringar, och inte nödvändigtvis för att det kommer att bli årets bästa spel. I detta fall är det, åtminstone för mig personligen, mest baserat på flera års samlad nyfikenhet och viljan att se vad detta projekt verkligen är för något.

Få andra spel har haft en lika problematisk utvecklingsperiod kantat av interna stridigheter och omfattande förseningar. Utvecklarna har inte släppt ett nytt spel sedan Shadow of the Colossus till PlayStation 2, och jämförelsevis har Naughty Dog släppt fyra stycken Uncharted-spel och The Last of Us under samma period. Detta är ett spel som mycket väl kan bli bra, men som aldrig kommer att nå upp till de skyhöga förväntningar som fansen har byggt upp genom åren. Oavsett ser jag väldigt mycket fram emot att uppleva slutprodukten, om än bara för att stilla min nyfikenhet.

Steep (PS4)

Detta spel visades upp som Ubisofts avslutande överraskning på årets E3-mässa, något som tidigare år har varit imponerande demonstrationer av kommande storspel. Denna gång var jag nog inte ensam om att klia mig själv i huvudet och undra om de inte hade något mer att visa efter den något platta demon.

När jag själv fick möjlighet att testa det ändrade jag min inställning ganska omgående, eftersom det faktiskt är ett riktigt underhållande och ambitiöst projekt. Kombinationen av friåkning i franska alperna och extremsport känns helt rätt, och spelet har potential att bli ett riktigt bra spel om jag ska döma av den testversion som var tillgänglig nyligen. Det enda jag sätter ett frågetecken vid är hur det kommer att kännas i längden. Öppna spelvärldar behöver omväxling, och jag har ännu inte övertygats om att Steep kommer att erbjuda detta.

The Little Acre (PS4)

Något som alltid får mig på gott humör är när jag ser att den klassiska äventyrsgenren fortsätter sitt uppsving. Inte nog med att vi fick det härliga Deponia (8/10) ganska nyligen, men i december får vi även bekanta oss med The Little Acre. Spelet visar upp en fantastiskt charmig handritad grafisk stil som träffar mig rakt i nostalgicentret i hjärnan. Det är förstås betydligt snyggare än vad mina gamla favoritspel är, men det är så jag intalar mig själv att de såg ut på den tiden.

Övriga spelsläpp

  • Werewolves Within (PSVR)
  • Drive! Drive! Drive! (PS4)
  • Akiba’s Beat (PS4)

Vilken är din höjdpunkt i december?

Ett svar
  1. Quint Quint

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.