Dark Souls II: Bossguiden – Del 1

Eftersom jag numera har möjlighet att fånga video under mina äventyr i Drangleic tänkte jag att det är ett ypperligt tillfälle att börja ge mer konkreta tips på hur du lyckas i Dark Souls 2 (9/10).

Detta kommer jag att göra genom bossguider som kan vara bra att ha som referens om du skulle köra fast någonstans i de ogästvänliga miljöerna. Ordningen som jag avverkar bossarna i kan möjligtvis avvika från när du själv stöter på dem eftersom det är relativt fritt att vandra till olika områden, men målet är att till slut ha videoguider för alla bossar i spelet.

Dragonrider:

Denna boss är den jag alltid startar med eftersom det går att vinna striden utan att slå ett enda slag – förutsatt att du har rätt tajming. När du kommer in i rummet väntar du in bossen tills han är tillräckligt nära för att börja svinga efter dig. När detta händer sticker du snabbt förbi åt höger och tittar på när den tappra riddaren stupar över kanten. Jag misslyckades själv lite med tajmingen när jag smög förbi honom men som du kan se går det att lura ner honom från kanten ändå om han är nära att trilla ner.

Det viktigaste för att lyckas med detta är att du inte fäller upp golvsegmenten med spakarna du finner på väg till bossen. Dessa golvsegment gör att Dragonrider inte kan trilla ner och tvingar dig att kämpa lite extra för själarna.

The Last Giant:

Om du inte visste det redan har jättar både väldigt lång räckvidd och kan stampa väldigt hårt. Det är inget undantag här heller, och därför är den bästa taktiken att hålla dig bakom bossen. Som du kan se i klippet syns det ganska tydligt och i god tid vilken fot bossen stampar med och då är det läge att rulla undan eller – om du känner dig lite modig – tillfälle att slå på hans stödjeben. Håll dig bort från framsidan på bossen så gott det går, för det kan vara lite klurigt att undvika hans svepattacker och de gör inte helt oväntat ganska ont.

När bossens hälsa är under 50 procent kommer han att slita av sin arm och använda den som tillhygge. Under denna animation är det läge att slå så mycket du bara hinner för då kan han inte överraska med en fotsula i nyllet. I klippet har jag lite problem med att bossen positionerat sig vid en vägg vilket komplicerar fighten en aning. Om detta händer kan du bara springa iväg en bit så att han positionerar om sig precis som i slutet av klippet.

The Pursuer:

Här är ännu en boss som i likhet med Dragonrider är ganska enkel att besegra med rätt taktik. The Pursuer är dock lite mer komplicerad eftersom det kräver att du har lärt dig att parera och det är lite klurigt innan du får in rätt tajming i detta fall.

Det första du gör när fighten startar är att du springer in och ställer dig bredvid vagnen till vänster. När bossen gör sin flygattack parerar du och springer sedan bort till ballistan till vänster och avfyrar den så fort det bara går. Detta är nästan tillräckligt för att döda bossen direkt, men han tål ett par smällar till innan du kan känna dig lugn. Hans attacker är hårda och svepande, så håll rätt bra avstånd tills du ser en öppning för att besegra honom.

Ruin Sentinels:

Dessa grabbar är helt klart den första stora utmaning i spelet. En och en är de ingen större fara, men eftersom du här ställs mot tre stycken är situationen mindre rolig. Lyckligtvis slipper du möta alla på en och samma gång om du bara är snabb och effektiv. I synnerhet måste den första fienden dö väldigt fort så att du har tid att förbereda dig för nästa fiendes ankomst. I klippet gör jag en ganska stor tabbe och trillar ner från plattformen när andra fienden hoppar upp.

Den optimala taktiken är att försöka banka så mycket som möjligt på andra fienden innan den tredje kommer upp och lägger sig i. Om båda är vid liv då är det läge att hoppa ner, men se till att ha tillräckligt med hälsa för att överleva fallet också. När du väl är nere på marken gäller det att hålla tungan rätt i mun eftersom fienderna är ganska hänsynslösa i sina attacker emellanåt. Håll avstånd och vänta på öppningar där båda fiender har attackerat och försöker återhämta sig så ordnar det sig till slut.

Om du vill följa mina oredigerade äventyr finns dessa tillgängliga på Twitch via dessa länkar (del1, del2). Där kan du dessutom se alla mina pinsamma misstag och episka misslyckanden.

Tidigare har Johan tipsat om bra platser att börja sitt äventyr i Dark Souls 2 på, vilken utrustning ens karaktär bör satsa på och vilka specialklasser som finns – och nästa vecka publicerar vi del två i bossguiden!

2 kommentarer
  1. Markus
    • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.