PSbloggens årslista 2023: 2024 års mest spännande spel

Då har tiden kommit till att blicka framåt på spel som i skrivande stund planeras att släppas under 2024. Du har under den senaste veckan kunnat läsa om 2023 års bästa spel i olika kategorier, men så här på årets första dag tar vi paus från Ivanhoe och pizzan och pratar lite om det som komma skall.

Skulle 2024 lyckas tangera eller ens komma i närheten av 2023 som spelår så har vi ännu ett otroligt år att se fram emot. Skriv gärna en rad om vilka spel du ser fram emot mest.

7. Star Wars Outlaws

Jesper:
Det finns några exempel på bra spel i Star Wars-världen och på förhand tycker jag att Star Wars Outlaws ser ut att tillhöra den skaran. Jag gillar heistupplägget och att det handlar mer om laserpistoler än ljussablar, även om jag förväntar mig att det säkert dyker upp en och annan jedi eller sith. Det känns på den spelsekvens som delats som att det här är Uncharted i Star Wars-miljö och det får det att pirra i mig. Kombinationen av att få slåss, köra landfordon och flyga rymdskepp gör att det här ligger högt på min pepplista.

6. Warhammer 40,000: Space Marine 2

Johan:
Detta är kanske inte spelet som kommer att toppa några listor i slutet av året, precis som föregångaren. Men det kommer inte att ändra på det faktum att det är väldigt underhållande att klyva orcher med en motorsåg.

Jonny:
Med en titel som rullar av tungan likt slutet på ett julklappsrim vet man direkt vilka det här spelet kommer att handla om. En relativt populär föregångare i kombination med en vansinnigt actionfylld trailer väcker mitt intresse, och jag ser fram emot att se om det lever upp till förväntningarna.

5. Alone in the Dark

Jonny:
Alone in the Dark är en av de där klassiska serierna inom skräckspelsgenren som inte riktigt har lyckats med att hålla sig i rampljuset på samma sätt som sina genresyskon. Senaste spelet i serien floppade rejält, så det är med stor nyfikenhet jag håller ögonen på den nytolkning av originalet som ska släppas nu under 2024. Materialet jag har sett hittills har sett lovande ut, och med nytolkningarna av de superba Resident Evil 2 och 3 som inspiration hoppas jag innerligt att det här kommer att bli bra.

4. Dragon’s Dogma 2

Fredrik:
Dragon’s Dogma lyckades balansera underhållande strider med en oerhört levande värld, där det kändes livsfarligt att ge sig ut på längre resor mitt i natten och riskera att ens lampolja tog slut. Nu snart kommer äntligen en uppföljare och det ska bli intressant att se om det lyckas leva upp till förväntningar.

3. The Legend of Heroes: Trails Through Daybreak

Jesper:
Efter att ha äventyrat i Erebonia, Crossbell och i viss mån även i Liberl ska det nu bli otroligt spännande att få besöka republiken Calvard. De har fått agera skurkar känts lite som ryska spioner framställts i Hollywood. Nu är det dags att få stifta bekantskap med ett helt nytt karaktärgalleri, en ny spelmotor där stridssystemet gjorts om för att vara mer actionbetonat men där det ska gå att pausa och ge kommandon också. The Legend of Heroes: Trails Through Daybreak är definitivt det spel jag ser fram emot allra mest just nu.

2. Like a Dragon: Infinite Wealth

Johan:
Det är dags för Kasuga och Kiryu att utforska nya delar av världen, och jag kan inte beskriva hur redo jag är för detta. Marknadsföringen säger att det kommer att bli deras största spel hittills, vilket är både glädjande och en aning skrämmande med tanke på hur mycket tid som föregående spel kan ta upp. Jag kommer att ha fullt upp under hela spelåret känns det som, och jag vill inte ha det på något annat vis.

Fredrik:
Jag är ett stort fan av Yakuza/Like a Dragon-serien och är oerhört nyfiken på uppkommande Like a Dragon: Infinite Wealth. Mest av allt ser jag faktiskt fram emot att lämna Kamurochō och få uppleva lite nya miljöer. Det skrämmer mig dock en smula att utvecklarna hintat om att det kan vara det största, eller längsta, spelet i serien hittills och det verkar vara smockfullt med sidospår att utforska, men det är ju i grund och botten ett lyxproblem.

1. Final Fantasy VII Rebirth

Jesper:
Efter att ha spelat igenom Final Fantasy VII Remake (9/10) ett par varv och stiftat bekantskap med Yuffie i expansionen så ser jag helhjärtat fram emot nästa del. Det ska bli spännande att lämna Midgar och få se lite av omgivningarna i världen också. Om utvecklarna bara bjuder på mer av samma så skulle det räcka för mig, men jag ser fram emot att stifta bekantskap med några av hjältarna jag minns från originalspelet. Sen gillade jag dessutom minispelen, så jag hoppas att det är dags för lite snowboarding också.

Johan:
Äntligen är det dags för nästa del av Final Fantasy VII Remake. Visst, jag har spelat originalspelet sedan tidigare, men med tanke på friheterna som utvecklarna tog med berättelsen i förra delen är det ju väldigt spännande att se vad mer de kommer att justera.

Jonny:
I egenskap av att vara ett av de första rollspelen jag upplevde under min spelkarriär har Final Fantasy VII (1997) etsat sig fast i mitt minne som en riktig klassiker. Att jag har varit nyfiken på dess moderna nytolkning är därför föga förvånande. Första delen, Final Fantasy VII Remake (2020) var en intressant (om än något komprimerad) upplevelse, så självklart ser jag fram emot att se vad del två har att komma med.

Fredrik:
Det är snart dags att ge sig på andra delen av nyversionen av Final Fantasy VII, och baserat på det första spelet verkar det vara rätt tydligt att handlingen inte helt följer förlagan. Utöver det rena grafiska lyftet är jag mest nyfiken på hur musiken skrivits om, samt hur handlingen kommer fortsätta skilja sig från förlagan. Jag är rätt säker på att det kommer bli en fascinerande resa.

Vad ser du fram emot mest från det kommande året?

2 kommentarer
  1. Alestes Alestes
    • Jesper Pettersson Jesper Pettersson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.