Veckans fråga: Vilket spel har det bästa lokala flerspelarläget?

Under förra konsolgenerationen lanserades PlayStation Network och det medförde en markant förenkling av onlinespel för PlayStation-fans. Det innebar också att fler och fler utvecklare valde att att skippa lokala flerspelarlägen, vilket är en lite trist utveckling för oss som växte upp med det läget som enda alternativet.

Det är svårt att hitta stora spel där du kan spela med dina vänner på en skärm nuförtiden, men många indieutvecklare har sett denna trend som en möjlighet, vilket har lett till spel som Nidhogg (7/10) och Tower Fall: Ascension (8/10)

Denna vecka vill vi veta vilket spel som du återvänder till när du har vänner på besök!

Johan är en härdad soldat

Någonstans utanför bilden vrålar min kompis "Placing claymore!".

Någonstans utanför bilden vrålar min kompis ”Placing claymore!”.

Trots inledningen i texten om att större spel saknar lokala flerspelarlägen kommer jag att ta upp Call of Duty: Modern Warfare 3 som det spel som jag har haft absolut mest kul med tillsammans med en god vän. Jag tänker speciellt på Spec Ops-läget som i detta spel erbjuder både fristående uppdrag och ett vågbaserat läge, och jag kan inte ens tänka mig hur många timmar jag har tillbringat med dessa.

Tråkigt nog verkar inte Activision se storheten i Spec Ops då vi istället har fått nöja oss med det betydligt tråkigare zombie-läget i de flesta spelen sedan dess. Varje år har jag en liten glimma hopp att det kommer tillbaka, men den börjar försvinna nu.

Jesper dödar zombier

Ej på bilden, gitarren - bästa närstridsvapnet

Ej på bilden, gitarren – bästa närstridsvapnet

Jag tänker vara lite kontroversiell och välja ett spel som inte finns på någon PlayStation-plattform, eftersom det roligaste jag haft i något spel med soffläge är samarbetet i Left 4 Dead 2. Jag och en kompis har lagt ett flertal heldagar på att diskutera strategier för att åka på storstryk av en häxa eller bli sprängda i bitar av en Boomer. Jag får gå tillbaka till 80-talet och Bubble Bobble för att hitta ett spel som engagerat mig lika mycket. Jag och en annan kompis spelade så mycket Bubble Bobble att vi klarade hela spelet utan att förlora något liv.

På PS4 vill jag lyfta fram LEGO Marvel Superheroes som enligt mig är det bästa LEGO-spelet hittills och roar gammal som ung, och där den dynamiska delade skärmen som anpassar sig efter var spelarna befinner sig och rörelseriktning är bäst i klassen. Jag vill också nämna PixelJunk Shooter Ultimate som också gör sig allra bäst tillsammans med en vän. Det har blivit en tradition att spela det på nyårsafton med samma kompis jag spelade Left 4 Dead 2 med över en drink eller tre medan tjejerna gör sig i ordning för fest.

Krille spelade andra flerspelarspel, tills han fick en pil i knät

fdg

Flerspelarläget som bara inte går att tröttna på.

Även om ovanstående exempel är riktigt bra flerspelarupplevelser finns det bara ett rätt svar på frågan om vilket spel som har det bästa lokala flerspelarläget – nämligen TowerFall: Ascension.

Spelet är precis lagom avancerat för att vem som helst ska kunna hoppa in och förstå kontrollen på bara några sekunder, men innehåller ett sådant djup att det aldrig någonsin blir tråkigt – särskilt inte om du spelar mot tre vänner. Det vansinnigt höga tempot får tidigare partyspelskungar som Bomberman Ultra och Rayman Legends att framstå som turordningsbaserade strategispel, och handikappsystemets gummibandseffekt gör matcherna otroligt jämna helt utan att kännas det minsta orättvist.

Allra bäst blir TowerFall tillsammans med expansionen Dark World i kombination med drickregler, men mer om det i ett kommande inlägg.

Vilket spel tycker du har det bästa lokala flerspelarläget?

4 kommentarer
  1. Krax
  2. gabeish gabeish
  3. gabeish gabeish
  4. Quint Quint

Kommentera