Veckans fråga: Vilket spel är din favorit i Uncharted-serien?

Nu är det bara en vecka kvar till årets kanske största exklusiva spellansering till PlayStation 4, nämligen Uncharted 4: A Thief’s End. Denna spelserie har sedan starten varit en spännande upplevelse med massor av bombastiska actionögonblick och välberättade karaktärskildringar, nu är det dags att knyta ihop säcken när det gäller berättelsen om Nathan Drake.

Innan dess vill vi dock blicka tillbaka och veta vilken del i serien som är din favorit!

Jesper trivdes bäst bland tjuvar

Det är skönt med en egen kupé!

Det är skönt med en egen kupé!

Jag älskar Uncharted-serien då ingen annan spelserie fått mig att känna lika starkt som om jag vore mitt i ett matinéäventyr. Och min absoluta favorit är Uncharted 2: Among Thieves. Den första delen var mycket bra, men tempot drogs ned av lite för många eldstrider. I den andra delen bjöds vi på en berättelsetekniskt näst intill fulländad historia med högt tempo och härliga vändningar.

Även actionscenerna hade putsats och var en ren fröjd att spela, och även om den tredje delen också var bra nådde inte berättelsen upp till tvåans nivå. Mitt absolut bästa minne är den vertikala klättringen genom tågvagnen. Kreativt, smart och spännande!

Martin uppskattade Drakes förmögenheter

Naughty Dog vet hur man bjuder på magiska upplevelser!

Naughty Dog vet hur man bjuder på magiska upplevelser!

Jag vaknade sent till Uncharted-serien och började nog inte spela Uncharted: Drake’s Fortune förrän strax innan del två skulle släppas. Jag vet dock att jag hade längtat efter ett bra Tomb Raider-spel ett tag och även om Naughty Dog inte följde samma formel, blev jag indragen i en lång och bättre kärlekssaga.

Jag minns än idag hur jag älskade mekaniken i spelet, hur jag hatade vissa ställen när jag jagade platinum på högsta svårighetsnivån men framför allt hur mycket jag uppskattade berättartekniken. På något sätt kändes det som att jag verkligen var mitt i en film, där jag styrde hjälten. Sedan dess har jag spelat igenom samtliga spel och njutit varje stund. Första spelet var min första inblick i hur spel ska berättas, och därför gillar jag det allra bäst.

Johan förtrollades av ett sjunkande fartyg

Det är här som Drake börjar längta tillbaka till kryssningsfartyget.

Det är här som Drake börjar längta tillbaka till kryssningsfartyget.

När jag ursprungligen spelade Uncharted 3: Drake’s Deception blev jag inte lika fångad och fascinerad som jag blev när jag tog mig igenom Uncharted 2: Among Thieves. Berättelsen var inte lika involverande som i föregångaren och i övrigt kändes det mesta för bekant. När jag spelade om spelet i samband med lanseringen av Uncharted: The Nathan Drake Collection (9/10) öppnades dock ögonen för de mekaniska skillnaderna och den ökade skalan på allt.

Det något skakiga siktandet som alltid har varit en del av serien kändes mer exakt, och spelet var överlag mer polerat och roligare att spela än tidigare. Jag vidhåller att berättelsen inte riktigt håller samma kvalitet som i Among Thieves, men spelet innehåller tonvis av oförglömliga actionögonblick, som det sjunkande kryssningsfartyget och striden ombord på fraktflygplanet.

Vilket spel i serien är din favorit?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.