Veckans fråga: Vilken skådespelare vill du se spela en spelkaraktär?

Som en glad överraskning blev det nyligen känt att vår svenska Oscarsvinnare Alicia Vikander kommer att spela huvudrollen i en kommande Tomb Raider-film. Filmer baserade på spel har förvisso inte det bästa ryktet, men de har blivit mycket bättre på senare år. Alicias tolkning av Lara Croft skulle därför mycket väl kunna vara genombrottet för denna mobbade filmgenre, på samma sätt som GoldenEye 007 tvättade bort det dåliga ryktet om spel baserade på filmer hade, för snart 20 år sedan.

Jag är därför optimistisk inför kommande ”spelfilmer”. Men för att de ska lyckas krävs rätt skådespelare i rätt roll. Vi undrar därför vilken skådespelare du tror skulle passa bäst som vilken spelkaraktär på vita duken!

Krille vill se Christoph Waltz som Dr Wily

Tänk er den här uslingen i Einstein-frisyr och mustach

Tänk er den här uslingen i Einstein-frisyr och mustasch

Sedan Tarantinos mästerverk Inglourious Basterds har jag varit väldigt förtjust i Christoph Waltz skådespelartalanger. I rollen som ”judejägaren” Landa gör han en otroligt obehaglig roll som ger mig rysningar bara jag tänker på filmens otäcka inledning. Trots att det egentligen är en ganska kufisk karaktär med humoristiska inslag bryts aldrig illusionen av hur hemsk han är.

Jag skulle vilja se Waltz göra en liknande tolkning av Mega Man-skurken Dr Wily. Som galen och genomond vetenskapsman skulle Waltz ständigt balansera mellan komiskt galen och skrämmande mörk, och ge oss kalla kårar på samma gång som vi skrattar åt honom. Filmen får gärna vara så vuxen som vi minns Mega Man innan Powered Up förstörde den illusionen för all framtid, men tillräckligt ljus och färgglad för att Dr Wilys mörker ska stå i stark kontrast till resten av filmvärlden.

Jesper vill se Nathan Fillion som Nathan Drake

Fillion har faktiskt visat intresse för rollen som Drake, så det här skulle kunna bli verklighet

Fillion har faktiskt visat intresse för rollen som Drake, så det här skulle kunna bli verklighet

Det mest uppenbara svaret hade varit Yohio som Cloud Strife, men jag sällar mig istället till massorna som vill se Nathan Fillion spela Nathan Drake. Efter roller som Captain Mal Reynolds i Firefly samt författaren och detektiven Richard Castle, har han visat att glimten i ögat och charmen finns där. I sista säsongen av Buffy och Vampyrerna spelade han den onda prästen Caleb och vi fick se att han hanterar actionscener och kan spela skurk också.

Som Nathan Drakes ständige vapendragare Sully, skulle jag välja Elliot Gould framförallt baserat på hans prestation i rollen som Reuben i Oceans-filmerna samt Ross och Monicas pappa i Vänner där han visade sin komiska ådra.

Vilken spelkaraktär vill du se gestaltas och av vilken skådespelare?

Kommentera