Chefredaktörens utmaning [Vecka 45]

De senaste veckorna känner jag verkligen att jag har gjort framsteg i min utmaning, och det är ju positivt med tanke på att slutet av året i princip är runt hörnet. Förra veckan blev lite korthuggen på grund av mitt Stockholmsbesök, vilket fortfarande inverkar på min recensionshög, men det ämnar jag att ändra på nu den kommande helgen.

Denna vecka har ännu en gång gått i förstapersonsskjutarnas tecken, vilket är en naturlig följd när både Electronic Arts och Activision slåss om spelarnas uppmärksamhet de senaste veckorna.

48. Hitman Season 1

hitman-season-1-finale-dated1

I all hast glömde jag att ta med detta spel i förra veckans inlägg, kanske för att jag knåpade ihop det på tågresan mot Stockholm. Detta är en av de stora positiva överraskningarna i år, och nu när sjätte och sista episoden i första säsongen är släppt kan jag se tillbaka på massvis av underhållning som har spritts ut under större delen av året. Jag var skeptisk till en början med tanke på att innehållet var tunt i första episoden, men IO Interactive har varit sanslöst flitiga med att erbjuda extramaterial även mellan berättelseepisoderna.

Det är dessutom glädjande att de verkar ha fått grönt ljus att köra vidare med en andra säsong nu, och förhoppningsvis kan nästa år bjuda på lika mycket högkvalitativt lönnmördande.

49. Call of Duty: Infinite Warfare

Ribban för förstapersonsskjutare under 2016 är ruskigt högt lagd, och för första gången på flera år jobbar Call of Duty-serien lite i motvind. Intrycken från betatesterna var inte superpositiva, och jag var därför nyfiken på att få en bättre överblick på helheten. Jag håller fortfarande på att fila på min recension, men jag har åtminstone avklarat kampanjdelen i spelet och det känns som att en del krut har lagts på att förnya upplägget den typiska Call of Duty-kampanjen. Allting träffar inte riktigt som önskat, men det finns en del som känns ganska fräscht. Fler detaljer kommer du att få i min recension nästa vecka.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.