Chefredaktörens utmaning [Vecka 37]

Det har varit en osedvanligt zombiefylld vecka som har passerat med lanseringen av Dead Rising-samlingen som släpptes nu i dagarna. Jag har tagit mig an att recensera dessa utmanande verk, vilket då förstås har lett till en del skövling av odöda.

Utmaningen i spelen är inte bara avgränsad till svårighetsgrad, utan det är även en prövning för tålamodet ibland. Min hatkärlek för serien är sedan tidigare väldokumenterad, och även om jag har gett upp vid flera tillfällen förr kommer jag alltid envist tillbaka när frustrationen har lagt sig lite.

37. Gone Home

Gone_Home-feat

För att få ett litet avbrott i zombiejakten behövde jag ett lite mer lågmält och lugnt äventyr, och då passade det ju perfekt att jag hade Gone Home (9/10) installerat på min PlayStation 4. Denna till ytan ganska enkla historia erbjuder inte massor av traditionell interaktion som vi är vana vid i spel, vilket är varför det nedsättande har klassats som en ”vandringssimulator”.

Berättandet är dock på ett plan som inte många andra spel når upp till, och ett bra exempel på varför vi måste sträva efter en bredd i spelbranschen istället för bara efter iterationer av beprövade koncept. Detta är obligatoriskt spelande för alla som gillar en stämningsfull historia och utforskande.

Kommentera