Chefredaktörens utmaning [Vecka 16]

I veckan som har gått har jag tillbringat en hel del tid med ett spel som numera är något unikt. Det är ju inte ofta vi ser PlayStation Vita-exklusiva spel som inte utvecklas i Japan numera, men Severed är just ett sådant. Det är den talangfulla studion Drinkbox Studios som ligger bakom detta verk, och jämfört med deras förra spel Guacamelee! har de försökt sig på väldigt annorlunda saker.

Jag har dessutom tagit mig igenom det Xbox-exklusiva spelet Quantum Break, vilket var en ganska angenäm upplevelse. Det är inte ofta vi talar om spel utanför PlayStation-plattformarna här – av förklarliga skäl – men detta är ett spel jag rekommenderar varmt om du har en Xbox One. Blandningen av traditionell tredjepersonsskjutare och filmade sekvenser är helt klart ett spännande koncept. Reglerna i utmaningen säger dock att jag inte kan räkna detta spel eftersom det inte finns tillgängligt på PlayStation-plattformar.

15. Severed

Jag har dock avklarat Severed under veckans gång, och det är ju en intressant blandning mellan ett klassiskt rollspel i förstapersonsperspektiv och ett actionspel som styrs med hjälp av svepningar på pekskärmen. Som vanligt har Drinkbox skapat en väldigt vacker spelvärld och intressanta fiender, men mycket mer än så får jag inte säga ännu. En recension av spelet kommer du att kunna läsa under nästa vecka när embargot lyfter!

Kommentera